27-09-2007 (artikel)

Single with a Twist

De meeste hedendaagse luidsprekers hebben zogeheten bi-wire aansluitingen die af-fabriek van `links` zijn voorzien zodat men ze met een enkelvoudige luidsprekerkabel kan aansluiten. Nu hebben wij de voordelen van betere kwaliteit links oftewel draadbrugjes in een eerdere weektip besproken maar dez... lees verder »
04-12-2009 (artikel)

Mythen en Misverstanden 11: Hoofdtelefoon...

Het gros van de audiofiele samenleving luistert dagelijks naar muziek via luidsprekers, zij het twee stuks of een multi-kanaals opstelling. Hoofdtelefoons zijn voor veel fervente luidsprekerluisteraar... lees verder »
11-02-2010 (artikel)

Tip! Shorting Links

De meeste audiofielen zullen uitsluitend één paar (of meerkanaals groep) luidsprekers gebruiken dat altijd is aangesloten. Deze tip is gericht op liefhebbers en professionals met meerdere luidspreke... lees verder »

08-08-2003 (artikel)

luidspreker.pagina.nl

Officiele Startpagina-dochter met veel linkinformatie over luidsprekers. De linkjes zijn in verschillende rubrieken ondergebracht, zoals: Fabrikanten, HiFi Speciaalzaken, Documentatie, Recensies etc. ... lees verder »
11-10-2007 (artikel)

Luidsprekers afstellen

Wanneer luidsprekers vrij in de ruimte worden opgesteld wordt er in eerste instantie op het horizontale afstraalgedrag van de weergevers en dus op de mate van `toe-in` gelet, zodat er een homogeen ste... lees verder »

Kabelwirwar - Oplossi...

Er is bij het opstellen van een audio/videosysteem amper aan te ontsnappen: de vele bekabeling die verbonden dient te worden is voor veel kopers van home cinema- en stereoapparatuur toch wel iets om het hoofd over te breken. Er zijn echter veel handige oplossingen te vinden die kunnen helpen om kabe... lees verder »

HiFi.nl weektip: Smel...

Kent u dat? Bij het solderen van een relatief lang te verwarmen kabel of een erg dunne draad wordt het de meeste kunststof isolatie te warm onder de voeten, waardoor het geheel volgens Dali-effect (de kunstenaar, niet de luidspreker-fabrikant) smelt en als warme pek begint uit te lopen. PVC, PE, PP ... lees verder »

Mythen en Misverstand...

Radiale toonarmen kunnen - naast de uiteenlopende lagertypen - worden onderverdeeld in twee subklassen; statisch en dynamisch gebalanceerd. Voorbeelden van fameuze dynamisch gebalanceerde armen zijn de S.M.E. Series V, de Rega RB 300 en de Linn Ittok/Ekos. Tot de meer bekende statisch gebalanceerd... lees verder »