26-02-2009 (artikel)

Tip! Luisterplek Optimaliseren

Behalve het optimaliseren van de luidsprekerplaatsing is het aan te bevelen om ook de luisterplek te controleren en indien nodig aan te passen. De twee meest verstorende factoren wat betreft kamerakoestiek zijn flutter-echo en ophoping van het laag. Flutter-echo is vrij gemakkelijk herkenbaar: als... lees verder »
28-01-2010 (artikel)

Mythen en Misverstanden 19: Perfect Forev...

Perfect sound forever... de originele claim voor de Compact Disc. Deze terecht omstreden claim valt feitelijk uiteen in twee delen; perfect en forever. Perfect is veel definitiever onderuit gehaald da... lees verder »
27-08-2009 (artikel)

Tip! Inspelen

We hebben de olympische spelen, kaartspelen... en inspelen. Mechanische, elektro-mechanische en electronische apparaten hebben tijd en activiteit nodig om tot optimale prestaties te komen. Een PC heef... lees verder »

19-02-2009 (artikel)

Tip! Vlak Van Minimale Invloed

Luidsprekers kunnen het vaak minder goed vinden met de kamerakoestiek waarin ze hun werk moeten uitvoeren. Laagophoping, vroege reflecties en met name akoestische koppeling kunnen heel wat roet in het... lees verder »
06-01-2019 (artikel)

Achtergrond: Wat is een DAC?

Wat is een DAC en hoe werkt het? Een DAC is wellicht het meest miskende onderdeel van een audiosysteem. En dat terwijl het een cruciale rol kan spelen, vooral als je streeft naar een betere geluidskwa... lees verder »

Tip! Platenklem gebru...

Vinyl -ook wel het zwarte goud van de audiowereld genoemd- heeft iets magisch maar kan ook weerbarstig zijn. Zowel tijdens de productie als later (door incorrecte opslag) kunnen LP`s een onvlakke vorm aannemen, waarna ze die stug behouden. Menig vinylschijf is onvervangbaar en dus zullen muzieklie... lees verder »

Tip! Mono Door Wiper-...

Naast multi-kanaalsweergave is er een - weliswaar lichte - terugkeer naar Mono weergave merkbaar in de audiowereld, getuige de vele audiofiele Mono LP-heruitgaven en soms zelfs Mono CD`s. Voor muziekliefhebbers die hun LP`s of CD`s in Mono willen afluisteren zou een Mono functie op de (voor-) verste... lees verder »

HiFi.nl weektip: Cinc...

Menig cinchplug is gebaseerd op het aloude concept van gefreesde messing aardekraag met vanbinnen een lange soldeerlip voor de aarde/return-signaalverbinding, die ook als kabelverankering fungeert. Zo`n soldeerlip lijkt één geheel te vormen met de aardekraag maar maakt in feite via een simpele kne... lees verder »