26-03-2012 (artikel)

HiFi.nl Weektip: Poortwachter

Vanaf deze week gaan we de bekende en altijd zeer goed gelezen HiFi.nl weektips herpubliceren. Een rubriek die dankzij de gevarieerde en relevante content ook vandaag de dag nog altijd zeer actueel is. We gaan er dan ook opnieuw een hoekje op de voorpagina voor inrichten. Om de serie opnieuw af te t... lees verder »
04-03-2010 (artikel)

Mythen en Misverstanden 23: MC Rules

In analoogland is de moving coil aftaster absolute heerser, met name de klassieke low-output variant. De inherente elektrische eigenschappen maken zo`n `MC` tot een (theoretisch) vrijwel ideale stroom... lees verder »
13-03-2008 (artikel)

Buizenvoeten reinigen

Net als Cinchpluggen, lichtnetstekkers of banaanstekkers vormen de contactpinnen van buizen en de buizenvoeten waarin ze staan ook een elektrisch male/female contact. Ze zijn daarom even gevoelig of z... lees verder »

22-11-2019 (artikel)

Bouw een top geluidssysteem in je auto

Het bedenken van een audiosysteem voor je auto is waarschijnlijk minder moeilijk dan je zult denken. Echter kan het wel uitdagend zijn om de juiste componenten voor je auto te vinden. De componenten z... lees verder »
06-03-2008 (artikel)

Platenspelervoeding

Platenspelers zijn opnieuw een `hot item` en er komen jaarlijks aardig wat nieuwe modellen op de markt, meestal in de lagere- of middenklasse. Het loopwerk van een platenspeler is mede afhankelijk van... lees verder »

Tip! Massacompensatie...

Aftastelementen met een metalen behuizing waren een tijdlang de rigeur in de vinylwereld maar er is momenteel een trend richting lichtgewicht aftasters met kunststof of houten behuizingen merkbaar. Zo`n vlieggewicht aftaster kan buiten het werkbereik (qua uitbalancering) van bepaalde toonarmen komen... lees verder »

Tip! Met Stip...

F.T.S., oftewel Favorite Track Selection was een handige functie waar vroegere Marantz CD-spelers mee waren uitgerust. Een speler met F.T.S. kon per CD `onthouden` naar welke tracks men graag luisterde. Platenspelers zijn nimmer van een dergelijke functie voorzien en de F.T.S. stickers die bij de ge... lees verder »

Mythen en Misverstand...

Perfect sound forever... de originele claim voor de Compact Disc. Deze terecht omstreden claim valt feitelijk uiteen in twee delen; perfect en forever. Perfect is veel definitiever onderuit gehaald dan het tweede deel van de claim. Men nam destijds te gemakkelijk aan dat bepaalde tekortkomingen ni... lees verder »