24-10-2011 (artikel)

HiFi.nl weektip: Tone In Control

Zogenoemde toonregelingen worden over het algemeen door audiofielen met de nek aangekeken. Wanneer men de alles behalve uitgewogen spectrale balans van hedendaagse commerciële muziekproducties in orenschouw neemt, blijkt dat een natuurlijke toonbalans (in feite ook energiebalans) ver te zoeken is.Wa... lees verder »
31-12-2002 (artikel)

Bandrecorders.com

Volgens eigen zeggen "Dé portalsite voor bandrecorderliefhebbers en verzamelaars". Dit is misschien ietwas overtrokken, maar leuk is het wel. Website met informatie over bandrecorders. Gewoon ff kij... lees verder »
19-08-2017 (artikel)

Vijf Home Cinema-artikelen die je niet ma...

Vandaag tippen we opnieuw vijf artikelen die in de afgelopen maand op Homecinemamagazine.nl zijn verschenen, waaronder een achtergrondstuk over High Dynamic Range, een home cinema-review van Polk Audi... lees verder »

11-09-2002 (artikel)

CD Hal

  De CD-Hal is een van de beter gesorteerde CD-winkels gespecialiseerd in het Nederlandstalig lied. Elke zaterdag worden er nieuwe cd`s toegevoegd, ook worden er vaak oude cd`s met een meer no... lees verder »
28-04-2012 (artikel)

Apps om muziek te ontdekken

Lang, lang geleden moest men met het laatste exemplaar van een muziektijdschrift onder de arm naar de lokale platenzaak om zo de nieuwste, toffe platen te scoren. Die tijden zijn voorbij. Tegenwoordig... lees verder »

Monteren doe je zo! D...

In het al weer derde deel van onze 'Monteren doe je zo!'-tipreeks uit Video Emotion besteden we aandacht aan overgangen, titels en effecten. Via deze link vind je het inleidende stuk, en hier deel twee over editen en bijsnijden. lees verder »

Tip! Upside Down

De meeste audiofiele eigenaren van zogenoemde mini-monitor weergevers zullen hun mini`s op speciale, degelijke standaards met een hoogte van circa 60 centimeter plaatsen. De oude term `boekenplank-luidspreker` wordt echter nog veel in praktijk gebracht, alsmede het monteren aan de achterwand via muu... lees verder »

Mythen en Misverstand...

Er bestaan veel mythen en misverstanden over CD, SACD en DVD loopwerken, met name over de rol van de individuele onderdelen waaruit een compleet digitaal loopwerk -met of zonder lademechnisme- is opgebouwd. Soliditeit is van belang maar goed uitgekiende commerciële loopwerken met een lichtgewicht... lees verder »