25-06-2014 (artikel)

Emondo tips voor tv-geluid en bediening

'Een platte tv, een plat geluid.' Je hoort het regelmatig, en we hebben er al genoeg over geschreven. Met name filmliefhebbers willen graag een extra stap zetten om het geluid van de televisie te verbeteren, en schakelen daarom een soundbar of centerspeaker in. Emondo springt in op de vraag naar dat soort hulpmiddelen door ook het AV-meubel erop aan te passen. lees verder »
07-01-2010 (artikel)

Mythen en Misverstanden 16: (Ont-) Koppel...

Sinds begin jaren `80 zijn de als ontkoppelaars bekend staande kegels en spikes niet meer weg te denken uit de audiowereld. Dat hebben we mede te danken aan Steve McCormack die meer dan een kwart eeuw... lees verder »
06-03-2009 (artikel)

Tip! Oplaadbare batterijen in remote

Vrijwel alle moderne audioapparatuur (en zeker alle AV electronica) wordt af fabriek vergezeld van een afstandbediening. Er zijn zelfs Phono voorversterkers met via afstandbediening instelbare gain of... lees verder »

24-12-2003 (artikel)

Stockfisch vinyl

Het Stockfisch-label heeft zich in de dertig jaar van haar bestaan lange tijd gericht op de singer/songwriter scene met akoestische gitaar. Met de huidige `stal` en sterren, als Sara K., Chris Jones... lees verder »
06-09-2007 (artikel)

`Naakt luisteren`

Voordat u HiFi.nl gaat bestoken met mails aangaande het voordeel van goed gekleed luisteren (o.a. betere akoestische demping, met name bij het dragen van wol...); don`t worry, met `naakt` doelen wij o... lees verder »

VAD Show 2002

De jaarlijks terugkerende VAD Show in Koningshof zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2002. Maandag 21 oktober 2002 is de show uitsluitend te bezoeken door dealers in de hifi branche. De ultieme beleving van geluid, beeld en home entertainment, zo meldt men ons: van draait... lees verder »

CD Hal

  De CD-Hal is een van de beter gesorteerde CD-winkels gespecialiseerd in het Nederlandstalig lied. Elke zaterdag worden er nieuwe cd`s toegevoegd, ook worden er vaak oude cd`s met een meer nostalgische waarde aan de internetsite toegevoegd, zeg maar de liedjes van toen. Zie ook de website:... lees verder »

HiFi.nl Weektip: Poor...

Vanaf deze week gaan we de bekende en altijd zeer goed gelezen HiFi.nl weektips herpubliceren. Een rubriek die dankzij de gevarieerde en relevante content ook vandaag de dag nog altijd zeer actueel is. We gaan er dan ook opnieuw een hoekje op de voorpagina voor inrichten. Om de serie opnieuw af te t... lees verder »