08-05-2008 (artikel)

Tip! Naaldtip laten controleren

De rasechte plaatofielen zijn natuurlijk erg zuinig op hun afspeelapparatuur. Behalve een correct afgeregelde toonarm zullen ze ook de naaldtip van het aftastelement reinigen (zie eerdere weektips). Zelfs bij de meest perfect afgeregelde elementen zal de naaldtip aan slijtage onderhevig zijn en oo... lees verder »
16-07-2017 (artikel)

Tips voor wie nieuwe luidsprekers wil kop...

Wie in de markt is voor een nieuw setje speakers, heeft aardig wat keuzemogelijkheden. Groot, klein, actief, passief, bedraad, wireless; slechts een aantal van de afwegingen op je pad. Daarom vandaag ... lees verder »
20-03-2008 (artikel)

Tip! Coax vervangen

Televisie kijken en radio luisteren doen we vaak en veel. Het is daarom des te opvallender dat er over het algemeen zo weinig aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de gebruikte kabel. En dan gaa... lees verder »

05-05-2004 (artikel)

Acoustic Analysing demper

De Triple Vibration Absorber (TVA) demper is een goedkope en effectieve methode voor het onderdrukken van ongewenste resonanties. De demper is opgebouwd uit een massief messing ring met aan weerszijde... lees verder »
15-10-2009 (artikel)

Mythen en Misverstanden 4: Schijfschuif

Er bestaan veel mythen en misverstanden over CD, SACD en DVD loopwerken, met name over de rol van de individuele onderdelen waaruit een compleet digitaal loopwerk -met of zonder lademechnisme- is opge... lees verder »

Vinyltip: Knosti plat...

Er zijn aardig wat manieren om je platencollectie te verzorgen. Je kunt het daarbij zo gek maken als je zelf wil. Uiteraard is er het flesje reinigingsmiddel met het simpele doekje, maar je kunt ook een volledige platenwasser (denk vaatwasser, maar dan voor vinyl) aanschaffen, zoals de bekende Okki ... lees verder »

Achtergrond: Dossier ...

Steeds meer mensen beluisteren muziek via een hoofdtelefoon. En dat zijn heus niet enkel tieners die op de bus Spotify opzetten. Ook de echte muziekliefhebber ontdekt het plezier van persoonlijke audio. In 2016 had hij of zij zelfs meer opties dan ooit om in topkwaliteit te luisteren. Een dossier ui... lees verder »

Tip! Stofvrij draaipl...

Hedendaagse platenspelers worden meestal zonder stofkap geleverd (uitzonderingen daargelaten). De eigenaar heeft dan twee opties; ofwel een -vaak kostbare- Acryl stofstulp bestellen of de platenspeler simpelweg met grote regelmaat afstoffen. Dat laatste is waar de meeste platofielen voor kiezen (b... lees verder »