NIEUWSVortex Hifi

Vortex lezerspanel: winnaars extra prijzen en de evaluatie

Gastauteur | 09 mei 2022 | Vortex Hifi

De Vortex Hifi Power Cap Sigma mag dan een kleine oplossing zijn, doordat we er onlangs 100 stuks van verstuurd hebben en we bijna 70 korte reviews van lezers mochten ontvangen, tekenden we samen voor het grootste lezerspanel dat we tot nu toe gehad hebben. Alle beoordelingen van onze lezers lees je hier, vandaag sluiten we af met een uitgebreid dankwoord vanuit Daluso, met een korte evaluatie en analyse door Ed Doggen, én natuurlijk met de winnaars van de extra loterij; twee stuks Ground Manager kabels en twee stuks Iraser 4 demagnetizers ter waarde van 600 euro per stuk. 

Evaluatie Daluso

Dank aan iedereen die heeft deelgenomen aan de thuistest! Voor jullie een gelegenheid om vluchtig kennis te maken met één van de Vortex HiFi-producten. We wensen jullie veel verder luisterplezier met de Power Cap Sigma. TIP: Blijf hem vooral altijd gebruiken.

Dan natuurlijk de winnaars van de loterij. Dat zijn;

B. Fortkamp
H. Boorsma
B. Scholte
M. Vermeulen 

We hebben de prijswinnaars afgelopen weekend verrast. Mochten er nog vragen zijn, weet ons dan te vinden.

Toelichting
Vooraleerst, het was geen 1 april grap. De hele exercitie met loterij heeft ruim drie manweken en ettelijke duizenden euros gekost. En ja, het is exact dezelfde kinderbeveiliging die men in een bouwmarkt koopt. Maar … deze Power Caps Sigma hebben een reeks lange en kostbare behandelingen ondergaan. Wat doen alle Caps, dus ook deze Power Caps, en andere Vortex producten? Twee woorden: ontstoren en ontstressen.

Ontstoren betekent: de samenstelling van laag- en hoogfrequente stralingen in en vanuit het stroomnet veranderen. Ontstressen betekent: het lichaam en de zintuigen, dus ook het gehoor, niet meer met allerlei symptomen en klachten laten reageren op de invloed van laag- en hoogfrequente straling. De uiteindelijke en mate van alle effecten zijn persoonsafhanlijk en hangen af van de lokale belastingssituaties. Elke luisterruimte en situatie vormt een andere belastingssituatie en wordt individueel gebruikt.

In elke belastingssituatie staat de hifi-set met al zijn apparatuur, kabels, stroom- en wifi-voorziening centraal als een grote zend-antenne van allerlei soorten LF- en HF-velden en straling, die dus invloed hebben op de kwaliteit van het horen. Bij de éne persoon is de invloed groot, en bij de ander maar gering. Maar iedereen is min of meer gevoelig ervoor. Dat hebben onder andere stroomfilters, RF-filtertjes, audiokabels, audiochips en anti-statische sprays ons al lang laten zien en horen. Wat alle Sigma-uitvoeringen zo uniek maakt is de enorme cocktail aan ontstorings- en ontstressingsinformatie die erin zitten opgeslagen en mits adequaat toegepast hun werk doen.

Analyse
Alle deelnemers hebben 1 Power Cap Sigma ontvangen.
Hoe meer Caps worden ingezet, hoe meer effect ze gaan hebben.
Normaal komt deze Sigma-uitvoering per 3 stuks uit op € 75. 

 Analyse van de maar liefst 70 inzendingen van de thuistest;

30 personen hebben review niet ingezonden (zonder opgaaf van reden).
Hoeveel mensen hebben wel of niet, en in welke mate geluidsveranderingen waargenomen:

5 personen hebben toch niet getest, wel een berichtje gestuurd;
9 personen hebben geen veranderingen waargenomen;
18 personen hebben weinig merkbare/hoorbare veranderingen waargenomen;
20 personen hebben goed hoorbare veranderingen waargenomen;
19 personen hebben overduidelijk hoorbare veranderingen waargenomen.

Algemene vaststelling: niemand heeft na 7 dagen testen een verslechtering van het geluid aangegeven.

Top 10 van meest gebruikt beschrijvingen voor de waargenomen geluidsveranderingen in de 65 reviews:
- Meer detail  20x
- Meer ruimte/ruimtelijkheid  13x
- Meer rust  13x
- Betere/strakkere basweergave  12x
- Zuiverder geluid  8x
- Breder geluidsbeeld  7x
- Meer lucht  6x
- Meer emotie  6x
- Muziek komt los  6x
- Opener geluidsbeeld  5x

Verder zijn de volgende beschrijvingen de revue gepasseerd:
Dieper geluidsbeeld - meer balans - meer dynamiek - helder geluid - klinkt echter - meer beleving - meer stage.
'Meer concert-gevoel. Mooi resultaat voor een bescheiden investering.'
'Trilling van het vel van een drum ervaar je.'
'Word in de muziek getrokken.'
'Hoor zelfs de ademhaling van de zangers.'
'Treedt vrijwel geen luistermoeheid op.'

Lees alle reviews hier

Nabeschouwing

De analyse spreekt voor zich. Sommigen horen geen veranderingen, het merendeel in positieve zin goed tot heel duidelijk. De complexiteit van elektrogevoeligheden die hier al zichtbaar wordt, geeft aan dat deze gevoeligheden voor eenieder verschillend zijn. Om erachter te komen waarvoor je dan allemaal elektrogevoelig bent, en wat je ertegen kunt doen, is een echte persoonlijke zoektocht. Naar fijne muziek luisteren is één der geneugten des levens. Blijf dus op je hoede voor allerlei veranderingen die in eens in je omgeving kunnen plaatsvinden.

Sinds de coronajaren houden we ons bij Daluso diepgaand bezig met de thema’s elektrosmog en elektrosensitiviteit. Want, het gaat ook om ons (blijvend) streven naar meer luistergenot en muziekbeleving. Deze thema’s betreffen de invloed van elektrische, magnetische en elektromagnetische velden en straling. Tegenwoordig vooral afkomstig van meer en meer wifi- en dect-straling en de toenemende netstroomvervuilingen van onder andere de omvormers van zonnepanelen. In 2020/2021 heb ik een verhaal hierover geschreven dat in juni 2021 ook hier is gepubliceerd. Het bevat vele tips en een aantal serieuze aandachtspunten. Met de opmars van het ‘Internet der Dingen’ vormt de toename van de stralingbelasting voor vele audiofielen en muziekluisteraars een serieuze bedreiging voor het luistergenot.  Alleen al een dect-telefoon bij je buurman kan het luistergenot helemaal verzieken. Ik kan metvoorstellen, nee ik weet zeker, dat er al mensen zijn die gestopt zijn met hifi en muziek luisteren vanwege de toegenomen elektrosmog. In diverse richtingen zijn er preventieve en curatieve oplossingen, maar helaas is er geen all-in-one oplossing. - Ed Doggen, Daluso.

MERK

EDITORS' CHOICE