NIEUWSLG

LG vernieuwt TONE Free Earbuds-serie met de FP5, FP8 en FP9

Redactie Hifi.nl | 10 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant | LG

LG breidt haar audio line-up uit met de vernieuwde versies van de LG Earbuds: de FP5, FP8 en FP9. Dit zijn de opvolgers van de HBS-FN6 en HBS-FN4 modellen die vorig jaar verschenen, beschikbaar in 3 kleuren: wit, zwart en de nieuwe kleur goud. Intern zijn er de nodige verbeteringen, en daarnaast is het gebruiksgemak geoptimaliseerd met 24 uur batterij. Daarnaast zijn de earbuds voorzien van de van LG bekende UVnano cases die bacteriën verwijdert.

LG Earbuds: audio

Nieuw bij deze line-up is Headphone Spatial Processing van Meridian Audio, wat ervoor zorgt dat de luisteraar het gevoel heeft omhuld te worden door geluid omdat het vanuit alle richtingen lijkt te komen. Het is een doorontwikkeling van de Meridian expertise die we eerder al aan bod lieten komen (lees bijvoorbeeld ook onze review van de LG HBS FN7 die in 2020 verschenen). Daarbij zorgt 3D Sound Stage ervoor dat het geluidsveld wordt uitgebreid via ruimtelijke up-mixing om gebruikers een levensechte audio-ervaring te bieden.

Deze nieuwe serie earbuds beschikken wederom over Noise Cancellation on omgevingsgeluiden weg te filteren. Daarbij is het met de viertal geluidspresets mogelijk om gemakkelijk een eigen voorkeur in te stellen.  

Met drie microfoons in elke oordop zorgen de nieuwe LG TONE Free FP9 en FP8 voor een heldere manier van bellen door de stem van de gebruiker duidelijker te maken en met minder storende omgevingsgeluiden die in de weg zitten. De nieuwe fluistermodus zorgt voor meer gespreksprivacy en helderheid, waardoor gebruikers de rechteroordop dicht bij hun mond kunnen houden als een speciale microfoon, de perfecte oplossing voor het maken en aannemen van gesprekken in omgevingen zoals een bibliotheek of op kantoor.

LG UVnano case

Dankzij de vernieuwde batterij is het mogelijk om tot 24 uur muziek draadloos te beluisteren. De earbuds zelf hebben een batterij die 8 uur meegaat voordat deze opgeladen moet worden. Dit kan tot wel drie keer in de UVnano case die zelfs beschikt over fast charging. Dit zorgt ervoor dat met vijf minuten opladen de earbuds weer voor één uur gebruikt kunnen worden.

De innovatieve UVnano case laadt niet alleen razendsnel de earbuds op, maar doodt ook 99,9%1 van de bacteriën tijdens het opladen met behulp van UV-licht. Voor gebruikers die hun UVnano case het liefste draadloos opladen, is de LG TONE Free FP8 de perfecte oplossing.

Met grotere, verbeterde drivers en diafragma's met siliconen randen die meer flexibiliteit en beweging mogelijk maken, leveren de nieuwe TONE Free-modellen nu een krachtigere bas zonder in te boeten aan helderheid of detail. Deze nieuwe earbuds zijn vanaf vandaag te pre-orderen in het zwart, wit of goud en te koop vanaf medio augustus bij MediaMarkt, Krëfel, VandenBorre en Coolblue. 

De adviesprijs van de nieuwe modellen bedraagt respectievelijk 129, 179 en 199 euro voor de FP5, 8 en 9. Ter promotie van de introductie is er vanaf augustus bovendien een cashback actie, waar iedereen die de LG Earbuds bij retailers pre-ordert ook aanspraak op maken. Kijk voor meer informatie op lg.com/nl.


EDITORS' CHOICE