NIEUWS

Producten van Dynamat verdeeld door Transtel Sabima

Het in de Belgische plaats Antwerpen gevestigde handelsbedrijf Transtel Sabima heeft laten weten vanaf heden de producten van het Amerikaanse Dynamat te zullen gaan verkopen. Deze Amerikaanse fabrikant is gespecialiseerd in geluidscorrigerende oplossingen en kent zijn oorsprong in de automobielsector. Transtel Sabima zal in de tweede helft van april met de verkoop van een drietal producten van Dynamat beginnen.

DynaBox

DynaBox is de naam van een unieke plafondluidsprekerbehuizing die achteraf kan worden gemonteerd en die de luidspreker volledig omhult, waardoor een helderder geluid in de kamer wordt geprojecteerd en de output van de luidspreker wordt gemaximaliseerd. DynaBox vermindert effectief de migratie van geluid tussen kamers, plafonds en vloeren. DynaBox is ultraflexibel waardoor hij volledig kan worden ingeklapt voor installatie. Dit revolutionaire ontwerp maakt de DynaBox extreem eenvoudig achteraf te monteren via bestaande luidsprekeropeningen of te installeren in een nieuwe constructie. Zelfs de allerbeste luidspreker stuurt hetzelfde geluid de muur in als het theater. Dit migrerende geluid doet afbreuk aan de geluidskwaliteit van uw luidspreker en kan vervelende geluiden veroorzaken in aangrenzende kamers.

Deze retrofit backbox past door een gat van minimaal 20 centimeter en heeft een minimum hoogte van 15 centimeter nodig.

Advies verkoopprijs : 200 euro per stuk

En-Wall

Aan de muur gemonteerde luidsprekers zijn geweldig, maar het geluid dat door de holte in de muur migreert, kan de kwaliteit ondermijnen. Deze geluidsmigratie kan ook geluid veroorzaken in andere kamers. En-Wall omringt in-wall luidsprekers met een optimale akoestiek die de frequentierespons egaliseert en in evenwicht brengt en de sonische annuleringen vermindert die vaak worden veroorzaakt door in-wall luidsprekers die in lange, ondiepe ruimtes werken. Met behulp van een combinatie van superieure materialen, waaronder Dynamat Xtreme, Back Wave Foam en de SoundSnake, om in de muur ingebouwde luidsprekers te dempen, te verspreiden en te ontkoppelen. En-Wall reduceert wandtrillingen aanzienlijk, projecteert helderder geluid de kamer in en vermindert ongewenst geluid dat buiten de kamer komt.

Deze retrofit backbox is geschikt voor een hoogte/diepte in het plafond van 14 centimeter of minder en kan zowel in een valse wand als verlaagd plafond gebruikt worden.

Advies verkoopprijs : 135 euro per stuk

Dynamat Xtreme

Dynamat Xtreme is de meest efficiënte geluidsdemper voor energieomzetting die er is. Plaatwerk resoneert en creëert geluid, maar met Xtreme geïnstalleerd wordt het geluid omgezet in stille energie via een proces dat 'vibro-akoestische energieconversie' wordt genoemd. Dynamat Xtreme is een dun, super plakkerig butylrubber dat is gebonden aan een huid van een aluminiumlegering. Het is geproduceerd met gepatenteerde Vector-chemie, waardoor Dynamat Xtreme het meest effectieve materiaal voor geluidscontrole is. Dynamat Xtreme is heel eenvoudig te snijden en te installeren met een simpele peel & stick. Het butylrubber en het zware aluminium rekken en vormen beter dan enig ander product op de markt zonder te scheuren. Het past zich gemakkelijk aan alle oppervlakken aan en het kleverige butylrubber hecht aan een oppervlak en blijft op zijn plaats zonder enige speciale voorbereiding van het oppervlak en zonder geur of druipend materiaal achter te laten.

Kortom, de Dynamat Xtreme biedt een oplossing voor alle materialen die resonanties kunnen veroorzaken. Deze zelfklevers kunnen op verschillende oppervlakken worden aangebracht, of in geval van een betonboring om de klankkast te dempen.

De doos bevat negen zelfklevers van 45 cm x 81 cm die op maat kunnen worden gesneden.

Advies verkoopprijs: 275 euro per doos van negen zelfklevers

Meer weten? Kijk dan op de website van Transtel Sabima of op de website van Dynamat.


EDITORS' CHOICE