NIEUWS

IKEA Oddlaug geluidsabsorberend paneel

Rob Nijman | 01 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant

In het spoor van de uitgebreid gereviewde IKEA Symfonisk lamp- en boekenplankspeakers spotten we bij het Zweedse concert ook een oplossing op het vlak van akoestiek: de Oddlaug geluidsabsorberende panelen.

"Een opluchting voor je oren in open ruimtes wanneer er veel tegelijk gebeurt", zo luidt de toelichting. "Dit paneel absorbeert storende geluiden van gekeuvel, gerammel van potten en pannen in de keuken of de actiefilm op tv."

Het Oddlaug paneel bestaat uit honderd procent polyester en dempt het algemene geluidsniveau in de kamer en is bedoeld om achtergrondgeluiden te reduceren zodat je een aangenaam niveau kunt creëren. Het draait daarmee vooral om het dempen van reflecties van bijvoorbeeld tegelvloeren, die audio wat feller en holler doen klinken. De oplossing werkt het best als het wordt gebruikt in combinatie met andere inrichting, zoals een bank, vloerkleden en gordijnen. Hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt, varieert met het aantal panelen dat je aan elkaar bevestigt en hoe je ze ophangt. Eén verpakking bestaat uit 15 stuks, is 50 centimeter breed en 100 meter lang en kost 24 euro 95. Voor maximaal effect wordt geadviseerd om minstens 4 verpakkingen op te hangen, op 10 centimeter van de muur. 


EDITORS' CHOICE