NIEUWSPSI audio

PSI Audio demonstreert Active Velocity Acoustic Absorber C214 op High End München

Het Zwitserse audiobedrijf PSI Audio zal op de beursvloer staan van de High End audiobeurs die voor de deur staat. Het bedrijf breidde zijn Active Velocity Acoustic Absorber (AVAA) -concept in 2023 uit met de introductie van het model AVAA C214. De PSI Audio-stand R09 in hal 3 van het MOC München zal beschikken over een luisterruimte uitgerust met AVAA C214 en Héritage3 high-end luidsprekers zodat bezoekers het effect van de AVAA kunnen ervaren. Er zal ook een speciale demobox aanwezig zijn om het principe buiten de luisterruimte te illustreren.

PSI Audio Active Velocity Acoustic Absorber

Laagfrequente kamermodi zijn voor elke kamer anders en vereisen een individuele behandeling in traditionele akoestiek. Het AVAA-systeem elimineert dit probleem door de meest kritische van deze resonantiefrequenties in de kamer door absorptie te elimineren. De AVAA C214 vervangt massieve poreuze absorbers die tot 45 maal zo groot zijn en detecteert automatisch laagfrequente golven tussen 15 en 150 Hz en fungeert als een gat in de muur, waardoor deze golven effectief uit de kamer worden verwijderd. Het resultaat is een helderder, transparanter en authentieker laag in de hele kamer, omdat AVAA alleen de kamermodi beïnvloedt zonder iets te veranderen aan het directe geluid van de bron, aldus PSI Audio.

Deze laagfrequente resonanties tasten ook het algehele akoestische beeld van een kamer ernstig aan. De unieke AVAA actieve breedbandabsorbers zijn uiterst efficiënt en reinigen als het ware eenvoudigweg de kamer en niet alleen een duidelijk gedefinieerde sweet spot. Het helpt zelfs de geluidsemissies in de kamer te verminderen. Het effect van de PSI Audio AVAA C20 en AVAA C214 zorgt voor een zeer lage akoestische impedantie, waardoor deze effectief als een gat in de muur fungeert. Ze zuigen die resonanties naar binnen en verwijderen de energie uit de kamer. Het resultaat in het tijdsdomein versterkt de bas en komt ten goede aan andere frequentiebanden, omdat deze niet langer worden gemaskeerd door aanhoudende lage tonen. Het is alsof je in een compleet andere  en betere  kamer zit te luisteren.

Toen PSI Audio de eerdere AVAA C20 introduceerde, bleek al snel dat het systeem zijn weg zou vinden naar toepassingen ver buiten de studio waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was. Met name audiofiele luisteraars toonden grote belangstelling voor het systeem om de akoestische tekortkomingen van hun luisteromgevingen aan te pakken, waar de installatie van bastraps erg moeilijk en onhandig is. De AVAA C214 actieve absorber is speciaal voor dat doel geoptimaliseerd. Een speciaal ontworpen app maakt aanpassingen mogelijk om de prestaties van het apparaat af te stemmen op de individuele smaak en ruimtevereisten via een digitale controller met ultralage latentie.

De vormfactor werd ook veranderd: de slanke, cilindrische vorm heeft een veel kleinere voetafdruk en past in de meest verschillende posities in een kamer, met optionele voetjes waarmee de AVAA C214 aan muren of plafonds kan worden gemonteerd, d.w.z.  waar dit het beste past bij het doel en de smaak van de gebruiker. Het kan zelfs worden aangepast om de efficiëntie verder te verbeteren voor specifieke ruimtevereisten.

Om de beschikbaarheid van deze innovatieve actieve absorbertechnologie aan te geven, introduceert het Zwitserse bedrijf op High End 2024 ook een witte AVAA C214. De nieuwe versie behoudt alle akoestische kwaliteiten, maar kan eenvoudiger visueel te integreren zijn, afhankelijk van het ontwerp van de ruimte.

Bezoekers van High End 2024 kunnen PSI Audio vinden op stand R09 in hal 3 en de efficiëntie van de AVAA C214 zelf ervaren, terwijl ze luisteren naar de Héritage3 luidsprekers van het bedrijf die de lucht in beweging zullen zetten.

MERK

EDITORS' CHOICE