NIEUWSNAD

Dirac Live komende week beschikbaar op NAD M10 via BluOS-update

We waren onlangs bij DALI Benelux in Waalwijk voor een uitgebreide presentatie van Jakob Ågren, Head of Product Management bij Dirac Research, rond de mogelijkheden van de nieuwe Dirac Live software. Vandaag maakte NAD bekend wanneer de firmware upgrade om die mogelijkheden aan de M10 netwerkspeler toe te voegen gereed is: woensdag 16 april aanstaande. En dat is mooi, want zondag aanstaande lees je de allereerste review van de M10. 

De jongste variant van de kamercorrectiesoftware van Dirac Research zal 'binnenkort' beschikbaar komen voor de NAD Masters Series BluOS streaming versterker, de M10, zo meldt NAD. Die tijdsbepaling wordt gelukkig direct wat concreter gemaakt: gebruikers zullen gevraagd worden om hun apparaten op of rond 16 april te updaten; aanstaande woensdag dus. Dirac Live wordt ingeschakeld met de update van versie 3.4 van de BluOS-software voor hi-res muziekbeheer en multi-room audiotechnologie aan boord van de M10. 

Integratie Dirac Live

De integratie van Dirac Live stelt gebruikers in staat om hun M10 te kalibreren naar de afmetingen, vorm en architectonische kenmerken van een ruimte, waardoor een compensatie wordt geboden voor de akoestische afwijkingen van de ruimte tot 500 Hz. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in ruimtecorrectie over het volledige frequentiebereik kunnen eenvoudig upgraden naar Dirac Live Full, wat 99 dollar kost. 

De M10 heeft de mogelijkheid om maximaal vijf kamerprofielen op te slaan, de zogenaamde "filters", geconfigureerd met behulp van de microfoon die bij de M10 en Dirac's eigen app wordt meegeleverd, beschikbaar voor desktop-, iOS- en Android-toestellen. Robuuste toon- en kamercorrectiecontroles zijn toegankelijk met de Dirac app, terwijl de BluOS Controller app basisbedieningselementen bevat, waardoor een gebruiker een van de vijf filters kan selecteren die op het apparaat zijn opgeslagen, de subwoofer-crossover-instellingen kan aanpassen of Dirac eenvoudigweg kan uitschakelen. Je leest er uiteraard mee over in de aanstaande review van de NAD M10, die zondag aanstaande online verschijnt. Daarnaast verscheen er een uitgebreid achtergrondartikel over de nieuwste versie van Dirac Live op Homecinema Mamagazine.

"Kamercorrectie wordt van oudsher gebruikt in meerkanaalsopstellingen", legt Cas Oostvogel, NAD Electronics Product Manager, uit. "Aangezien de ruimte de grootste factor is die de geluidskwaliteit beïnvloedt, ongeacht het aantal kanalen dat je hebt, wilden we Dirac Live opnemen in ons M10 aanbod om ervoor te zorgen dat zelfs onze stereo tweekanaals gebruikers de best mogelijke luisterervaring hebben".

MERK

EDITORS' CHOICE