Nieuwe versie Van Medevoort RA4 Resonance Absorbers

Het team van Van Medevoort heeft een nieuw product geïntroduceerd, terug na vijf jaar: de vM RA4 Resonantie Absorber. "Een verbeterde vervanger voor de oudere modellen, waarmee we heel veel fans hebben gemaakt", zegt Ad van Medevoort. "Terug van weggeweest."

RA4 Resonance Absorbers

Elk audio- en videocomponent wekt interne trillingen op door de werking van motoren, servo´s, wisselende magnetische velden, spoelen en transformatoren. Daardoor raken ook delen van de behuizing in trilling. Zo ook door geluidstrillingen van externe aard. Die resonanties worden toegevoegd aan het geluid en zorgen voor kleuring.

Van Medevoort Audio heeft veel kennis op het gebied van elektronische- en mechanische resonantievermindering in cd-spelers, converters en loopwerken. Vanuit deze expertise zijn de vM RA4 Resonance Absorbers ontwikkeld. Geplaatst onder cd-spelers, loopwerken, dvd-spelers, converters, versterkers en andere componenten dempen zij de energie van resonanties over een zeer grote bandbreedte.

"Daaruit resulteert voor het audiobereik een volledig lineaire demping. De kleuring van het geluid neemt daardoor af, omdat resonanties normaal gesproken onnatuurlijke pieken veroorzaken in het frequentiebereik, die het geluidsbeeld bijvoorbeeld scherper en harder kunnen maken."

"Omdat resonanties energie aan het systeem onttrekken, kan ook de dynamiek afnemen. Met de vM RA4 Resonance Absorbers zal het geluid muzikaler, opener, ongekleurder en dynamischer gaan klinken. De verbetering zal steeds hoorbaar zijn, maar is vanzelfsprekend afhankelijk van de kwaliteit van de toegepaste componenten en het audiomeubel. Het geheim van de resonantiedemping zit in de thermoplastische polymeer en in de aluminium matrixconstructie die ingesloten tussen de beide aluminium schijven van de demper zitten."

De Van Medevoort RA4 Resonance Absorbers worden geleverd per set van vier stuks in een zwarte uitvoering (50 x 11mm). De adviesprijs van een set bedraagt 80 euro.

Kijk voor meer informatie op de website van Van Medevoort.

MERK

EDITORS' CHOICE