HiVisit Musicom en MC-Systems: een Groningse samenwerking

Gepubliceerd op 20 september 2023
Geschreven door: René van Es

Musicom en MC-Systems_8

Bijna drie jaar geleden maakten we kennis met de Groningse audiodealer Musicom. Deze audiodealer, opgericht door de gedreven eigenaar Schelto Hoen, begon als een winkel in de woonkamer van zijn huis, met als doel om de "witte vlekken in het audiolandschap" in Groningen op te vullen. Wat begon als een bescheiden streven is uitgegroeid tot een opmerkelijke transformatie van een informele, huiselijke setting naar een stijlvolle, professionele audiowinkel.

lees verder>>

Hi-Visit feestelijke opening AudioExpert Castle: beleving

Gepubliceerd op 14 september 2023
Geschreven door: Rob Nijman

Opening AudioExpert Castle_7

We hebben er vanuit de redactie stiekem best wel naartoe geleefd: de feestelijke opening van het AudioExpert Castle in Nederhemert. De onthulling van een dergelijke high-end experience, nota bene in een 14de eeuws kasteel in de bossen van de Bommelerwaard, is immers óók een viering van ons vakgebied c.q. onze gezamenlijke hobby. Iets wat je in volle voorpretmodus door kon zien schijnen in het eerdere artikel dat je op HIFI.NL kon lezen, nadat collega's Harro en Jamie in primeur al ondergedompeld werden in het exclusieve home cinema systeem. Deze keer was het echter tijd voor het daadwerkelijke lintjeknippen!

lees verder>>

HiVisit BL Audio & Art, mooie mix van high-end audio en kunst

Gepubliceerd op 8 september 2023
Geschreven door: Edouard Hendrix

HiVisit BL Audio & Art_2

Zijn we hier in Nederland of in België, vraag ik me allereerst af? Het lijkt erop dat de grens tussen de beide landen het mooie handelspand annex kunstgalerij precies doormidden snijdt. Zijn jullie Nederlanders of Belgen (want ik meen een West-Vlaamse tongval te horen)? Gaan we voor hifi, of voor kunst? Heel wat vragen dus, dit is duidelijk een grensgeval.

lees verder>>

HiVisit Rosseel Experience Center in Loppem (B)

Gepubliceerd op 21 augustus 2023
Geschreven door: Harro Tillema

Rosseel Loppem_10In het voorjaar brachten we een bezoek aan het Rosseel Experience Center in Loppem, België. Rosseel is dealer van verschillende Europese A-merken op het gebied van beeld, geluid én lifestyle en bood ons de gelegenheid om er op locatie de Bang & Olufsen Beosound Theatre soundbar te testen. We beseften er al snel dat we met die resulterende review alleen het nieuwe Experience Center te kort zouden doen. Rosseel levert immers meerdere topmerken en slaat bovendien heel slim bruggen tussen beeld, geluid, koken en overlappende lifestyle gebieden. Tijd voor de follow-up dus, onze HiVisit bij Rosseel!
lees verder>>

Hi-Visit AudioExpert Castle & Fine Sounds Experience Center

Gepubliceerd op 22 juli 2023
Geschreven door: Harro Tillema

2023-07-22 HiVisitAudioExpertKasteel_8

De afgelopen maanden hebben de Bossche hifi-dealer AudioExpert en importeur Fine Sounds Benelux gezamenlijk voorbereidingen getroffen bij de start van een high-end experience center op het gebied van beeld, geluid en lifestyle. De locatie is uniek! AudioExpert heeft namelijk intrek genomen in het prachtige kasteel van Nederhemert dat dateert uit de vroege 14e eeuw. We werden uitgenodigd om alvast een voorproefje te komen nemen.

lees verder>>

Krijtenberg & Linn event: van Majik tot Klimax, 50 jaar Linn

Gepubliceerd op 28 juni 2023
Geschreven door: René van Es

Linn-show Krijtenberg

Zaterdag 24 juni was 'the place to be' Krijtenberg Sound & Vision. Samen met het Schotse audiobedrijf Linn werd een show georganiseerd waar kennis gemaakt kon worden met alles van de meest eenvoudige Linn opstelling tot aan het laatste high-end meesterwerk van het bedrijf. Krijtenberg in Amstelveen is een actieve dealer van Linn en door zich te vestigen in een boutique meubelwinkel kan Linn gedemonstreerd worden in een woonomgeving. Waarvan optimaal gebruik wordt gemaakt door de gebroeders Krijtenberg. Een kort verslag.

lees verder>>

HiVisit A Tube High Fidelity: Ondernemen en passie

Gepubliceerd op 11 juni 2023
Geschreven door: René van Es

HiVisit A Tube_5Heeft de kip gewonnen of het ei? Waar open je de deuren van een audiowinkel? Doe je dat in een drukke winkelstraat met veel passanten en een hoge huur, of in een pand op een bedrijventerrein waar de oppervlakte groot mag zijn, de kosten een heel stuk lager en de bezoekers heel gericht langskomen? A Tube High Fidelity heeft gekozen voor de laatste optie en beschikt na de verhuizing van de Almerense Argonweg naar de Televisieweg over maar liefst 800m2 bedrijfsruimte.
lees verder>>

HiVisit Sound Kitchen: het Rotterdamse antwoord op de perfecte combinatie van koffiebar en headfi-winkel

Gepubliceerd op 7 juni 2023
Geschreven door: Jamie Biesemans

Sound Kitchen_17

Met Sound Kitchen is Rotterdam niet enkel een uitstekende koffieplek rijker. De zaak is meteen ook een unieke locatie waar de mooiste headfi van merken zoals HiFiMan, Final Audio, Meze, Sennheiser en nog vele ander kan gezien worden. EN geprobeerd. Als je nu denkt: "Wat een cool concept", dat vonden wij dus ook.

lees verder>>

 Volgende >> 
 

EDITORS' CHOICE