NIEUWS

Product van het Jaar Verkiezing 2014

Redactie HiFi.nl | 26 november 2014

In december verschijnt het Grote AV-Jaarboek, een uitgave van HiFi.nl, FWD en Music Emotion. Onderdeel van deze niet te missen almanak is opnieuw onze Product van het Jaar-verkiezing.

In twaalf categorieën audio- en video-componenten, maar ook smartphones, tablets en televisies, hebben we – de redacties van FWD, HiFi.nl en Music Emotion – een shortlist van steeds zes producten samengesteld. Het is aan onze Community-leden om middels hun stemrecht te bepalen welke producten er uiteindelijk als Product van het Jaar in ons gezamenlijke AV-Jaarboek gaan belanden.

Op iedere van de volgende pagina's hebben we zes producten geselecteerd die wat ons betreft de meest interessante nieuwigheden zijn die in de loop van 2014 op de markt gekomen zijn – met uitzondering van een paar producten die strikt genomen uit eind 2013 stammen. We selecteerden deze producten op de redactie, polsten in de branche en bij dealers, raadpleegden de EISA- en What Hifi-Awards én vroegen de afgelopen maand onze lezers om input. Nu is het tijd op de winnaars te stemmen. 

Verkiezing
Om vanuit de genomineerden nu op de definitieve Producten van het Jaar uit te komen, is het de bedoeling dat de lezers telkens één voorkeur uitspreken middels de enquete hieronder. Op de volgende pagina's vind je alle categorieën en producten toegelicht, te beginnen met categorie 1 hieronder: Versterker van het Jaar.

Let wel: je moet als Community Member ingelogd zijn op HiFi.nl om te kunnen stemmen. Zodoende kunnen we er zorg voor dragen dat alleen de stemmen van de members tellen voor de uiteindelijke uitslag. 

Mocht er dan na inlog nog altijd geen '(Member)' achter je naam staan, kun je dat even melden bij info@hifi.nl

Versterker van het Jaar
Het versterker speelveld is breder dan ooit. Want naast de traditionele transistoren- en buizenapparaten, zijn tegenwoordig ook de zogenaamde digitale versterkers goed vertegenwoordigd. Goed om weten is dat versterkers steeds vaker over een ingebouwde DAC beschikken en dat sommige modellen zelfs streaming mogelijkheden bieden… Ons lijstje beslaat diverse budgetklassen, dus houd bij je keuze ook vooral rekening met prijs-kwaliteit!

 1) LYNGDORF TDAI-2170 (€ 2590)
De TDAI-2170 staat garant voor een zeer goede geluidskwaliteit. Superieur ten opzichte van menige versterker in dezelfde budgetklasse. De ingebouwde RoomPerfect roomcorrector past het audiosysteem aan binnen de akoestische eigenschappen van een ruimte. Die aanpassing is erop gericht om eigenschappen van luidsprekers en andere componenten niet volledig weg te rekenen en een onbetrokken geluidsbeeld als resultaat over te houden. Lees ook onze recensie

 2) DEVIALET 120 (€ 4990)
Misschien wel de modernste versterker ter wereld. Waarbij de term ‘versterker’ al lang de lading niet meer dekt. De Devialet is namelijk net zozeer een D/A-omzetter en een streamer. En dit sjieke Franse merk bewijst al jaren waarom we niet om hun producten heenkunnen, zeker nu je de doorontwikkeling van de (voormalige) D-Premier onder de vijfduizend euro in huis kunt halen...

 3) REGA ELEX-R (€ 1195)
Een doorontwikkeling van de briljante Brio-R (recensie hier), dat is op zich al reden een oogje op de Elex-R te houden. Een sterkere variant van zijn voorganger, met innovaties uit de eveneens imponerende Elicit-R, voor een prijs die menig concurrent uit het veld slaat.

 4) PRIMALUNA DIALOGUE PREMIUM HP (€ 3950)
“Waarom is PrimaLuna geen groter merk?”, vroeg Harry van Dalen (Rhapsody) zich hardop af toen we op bezoek waren. “Daar snappen we eigenlijk niets van. Het is een ongekende klasse wat deze combinatie weet neer te zetten – en als je nog een stap hoger wil gaan, moet er écht serieus geld bij om dat te bereiken.” Niet verder zoeken dus. De DiaLogue Premium is voorzien van de nieuwste eindbuizen, en zorgt voor warme, betoverende muziek. 

De DiaLogue Premium HP Integrated Amplifier komt standaard met 8 x EL34 buizen en kost in die versie de genoemde € 3.950,-. Het model kan ook geleverd worden met andere PrimaLuna buizen, namelijk met 8 x KT88, 8 x KT120 of 8 x KT150. De meerprijzen zijn dan als volgt:

  • Met 8 x KT88: € 225,- waarmee de totaal prijs € 4175,- wordt.
  • Met 8 x KT120: € 250,- waarmee de totaalprijs € 4200,- wordt.
  • Met 8 x KT150: € 550,- waarmee de totaalprijs € 4500,- wordt.

 5) ARCAM A49 (€ 4999)
Het Engelse Arcam gaat met de nieuwe A49 terug naar de basis. Of, in hun eigen woorden: "Het unieke versterkerconcept en compromisloze ontwerp openen een kracht die niet eerder mogelijk was." De A49 is een volledig gebalanceerde, pure ‘powerhouse’ die middels Arcam’s Class G schakeling moeiteloos 200Watt bij 8Ohm aan de luidsprekerklemmen ter beschikking stelt. Duidelijk terug naar de oorsprong dus!

 6) MONITOR AUDIO AIRSTREAM A100 (€ 499)
De A100 is een charmante versterker die op draadloze connectievlak over relatief unieke pluspunten beschikt (stereoversterkers met AirPlay zijn vrij zeldzaam). Zeker als je rekening houdt met het prijspunt, dat zeker niet overdreven is voor de kwaliteit die je krijgt. Ten opzichte van een dock of draadloze speaker van hetzelfde prijspunt, heb je met de Airstream het potentieel voor een beter geluid. Maar je moet natuurlijk wel investeren in een setje speakers, waardoor het kostentotaal hoger komt te liggen. Wie een goed klinkende oplossing zoekt voor een omgeving waar grote hifi-apparaten niet gewenst zijn en waarbij de telefoon of tablet de bron moet wezen, moet zeker de A100 onderzoeken. Lees ook onze complete review.

Let wel: je moet als Community Member ingelogd zijn op HiFi.nl om te kunnen stemmen. Zodoende kunnen we er zorg voor dragen dat alleen de stemmen van de members tellen voor de uiteindelijke uitslag.

Mocht er dan na inlog nog altijd geen '(Member)' achter je naam staan, kun je dat even melden bij info@hifi.nl


EDITORS' CHOICE