Recensie: Monitor Audio Airstream A100

Jamie Biesemans | 04 juli 2014 | Monitor Audio

Alle versterkers zijn grote bakken, wellicht in het zwart of – als je veel geluk hebt – in het zilver. Monitor Audio bewijst met de A100 Airstream dat een designverpakking niet in de weg staat van een aardig geluid. 

Er is natuurlijk niets mis met een klassiek vormgegeven versterker. Integendeel, in heel wat situaties is het gewoon de juiste oplossing. Met een designvorm heb je niet veel als je de versterker wil combineren met andere componenten. Zodra je ook verlangt naar hoge vermogens, kan je moeilijk ontsnappen aan een grote behuizing, met plaats voor een krachtige voeding en met de nodige thermische eigenschappen.

Maar er zijn ook heel wat situaties waar iets slanker en ja: mooier, welkom zou zijn. Een woonkamer waar de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld of de designkeuken waar klassieke hifi nogal uit de toon zou vallen. Vaak wordt er op zo’n moment gekozen voor een dock of een draadloze speaker, ook omdat je die kan aansturen met de smartphone.

Maar Monitor Audio gelooft dat er markt is voor een tussenoplossing. Dat is de Airstream A100 geworden, een futuristische gevormde versterker met – en dat is vrij uniek – Airplay, enkele ingangen en toch wat vermogen. En ook niet onbelangrijk: een prijskaartje dat voor velen acceptabel is.


EDITORS' CHOICE