NIEUWS

Hoofdtelefoon van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 26 november 2014

Er zijn zoveel verschillende hoofdtelefoons verkrijgbaar, dat het haast onbegonnen werk is om de zes beste exemplaren die dit jaar op de markt gekomen zijn er uit te kiezen. Feit is dat je heel waarschijnlijk met elke van de hieronder voorgestelde hoofdtelefoons lang en gelukkig naar muziek kunt luisteren…

1) BEYERDYNAMIC T51i (€ 279)
Na jubelende exclamaties bij onder meer What Hifi kon het niet uitblijven dat Beyerdynamic het Tesla T51 model geschikt zou maken voor bediening van Apple producten als de iPhone en iPad. De T51i, zoals ze hem hebben genoemd, is niet alleen “high-end on the go”, maar beschikt over een tijdloos en klassiek ontwerp terwijl uitsluitend gebruik is gemaakt van de beste materialen. En dat voor deze prijs!

2) AUDEZE LCD-XC (€ 1990)
Op de afgelopen CES in Las Vegas en de High End beurs in München waren de gloednieuwe high end-modellen van Audeze van de meest besproken nieuwkomers. In bijna alle leidende Amerikaanse audiobladen zijn lovende recensies over de nieuwe Audeze hoofdtelefoons te vinden. Lof alom over de grensverzettende Audeze geluidskwaliteit en technologie. Inmiddels zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar. Uitgelicht in deze categorie daarom, en wel met modeltype LCD-XC.

 

3) OPPO PM-1 (€ 1399)
De PM-1 is een ronduit waanzinnig indrukwekkende prestatie voor een merk dat nog nooit een hoofdtelefoon produceerde. Eerste keer, goede keer. Oppo zet hier een hoofdtelefoon neer die in de meeste configuraties goed presteert, ook als de bron een mobiele telefoon is. Het is echter voor een model voor een rustige omgeving, met een glas wijn of whiskey in de hand, om te genieten van je favoriete muziek – wat die ook is. 

4) PHILIPS FIDELIO X2 (€ 299)
De X2 is de opvolger van de X1 uit Philips' Fidelio-lijn, die in 2013 al werd bekroond. De X2 bouwt daarop verder, met het beste van zijn voorganger en een snufje kwaliteitsverbeterende innovaties. In zijn prijsklasse niet over het hoofd te zien!

5) AKG K845BT (€ 299)
In dezelfde prijscategorie vinden we de K845BT van AKG, een draadloze over-ear met NFC en Bluetooth. Studio-kwaliteit muziekweergave met een diepe bas, die je overigens ook gewoon bedraad op je bol kunt zetten. Onder de 300 euro eveneens een serieuze contender.

6) MR SPEAKERS ALPHA DOG (€ onbekend, $599)
De Alpha Dog is 's werelds eerste 3D-geprinte hoofdtelefoon, maar dat hoor je er niet aan af. Links en rechts worden de MrSpeakers-modellen geroemd om hun imponerende muzikaliteit. Het merk achter de eerder Mad Dogs heeft innovatie op innovatie gestapeld om zijn jongste telg aan een standaard te laten voldoen die eigenlijk niet kan voor deze prijs, en waar wij heel, heel erg enthousiast van worden.


EDITORS' CHOICE