NIEUWS

Smartphones en Tablets

Redactie HiFi.nl | 26 november 2014

De doorbraak van smartphones en tablets heeft een enorme impact gehad, ook op de beleving van muziek en film. Heel wat mensen gebruiken mobiele toestellen als bron voor media, consumeren er rechtstreeks muziek en video op, of hanteren een tablet als afstandsbediening voor hun AV-apparaat. Het speelveld is immens groot, maar wij hebben de hoogvliegers er uitgepikt. Nu nog het beste van het beste kiezen…

Om af te sluiten nog eens 5 smartphones en 5 tablets, prijzen afhankelijk van abonnementen.

Smartphone van het Jaar

1) APPLE IPHONE 6
De iPhone is al lang geen alleenheerser meer in smartphone-land. Is de laatste versie beter dan alle andere modellen...?

2) LG G3
LG zette vorig jaar een serieuze kandidaat in de markt met de G2, en doet daar in 2014 een schepje bovenop. Tip! 

3) SONY XPERIA Z3
Relatief weinig nieuws aan de horizon ten opzichte van de Z2, maar dat was al een héél bijzonder toestel, en met een 20.7(!) megapixel camera met 4K-opties heb je een serieuze studio in je broekzak.

4) HUAWEI ASCEND MATE 7
Deze opvolger van de Ascend Mate 2 (die hier nooit verscheen) is net op de markt, en is gekomen om potten te breken. Stijlvol en snel, maar wellicht wat aan de grote hand. Zien we van het merk binnenkort een kleiner model om de Apples en Samsungs écht aan te pakken, of vindt u deze al concurrent genoeg?

5) SAMSUNG GALAXY NOTE 4
Opvolger van het populaire model, met een 5,7 inch amoled-scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. Scoort vooral vanwege het uitstekende scherm.

Tablets

1) APPLE IPAD AIR 2
We kunnen hier gemakkelijk dezelfde opmerking plaatsen als bij de iPhone: Apple heeft ook op het gebied van Tablets aardig wat concurrenten, maar blijft ook intern innoveren. Is de iPad Air 2 het beste op de markt?

2) SAMSUNG GALAXY TAB S
Met het briljante Super AMOLED scherm geniet je van foto’s, video’s en andere content in hun ware kleur. Je ontdekt verborgen details dankzij het diepere contrast: de 100.000:1 contrastratio is 100 keer hoger dan bij conventionele LCD-schermen. 

3) SONY XPERIA TABLET Z2
De Sony Xperia Z2 Tablet is één van de mooiste Android tablets op de markt, meent Tabletsmagazine.nl. Er is volgens hen eigenlijk maar weinig op de tablet aan te merken. Kernwoorden van de Sony Xperia Z2 Tablet zijn: Dun, licht, snel, stabiel en water- en stofbestendig. 

 

4) IPAD MINI 3
Apple houdt de eerste generatie iPad mini nog altijd in het assortiment, en biedt ook de iPad mini 2 in diverse uitvoeringen aan. Wel doen ze er in de tussentijd een schepje bovenop met model III. Voor de belangrijkste verschillen wijzen we je graag nog eens op Tabletsmagazine.nl, maar je mag er vanuit gaan dat het allemaal weer net dat beetje beter is.

5) GOOGLE NEXUS 7
Wie een compacte tablet zoekt met een uitstekend HD-IPS-scherm kan niet veel mis doen door te kiezen voor de Nexus 7. Het pronkt met alle mogelijkheden van een topper, incluis NFC en een stevige batterij. En het prijskaartje maakte het helemaal af. 


EDITORS' CHOICE