NIEUWS

Soundsystem van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 26 november 2014

Heel wat gebruikers kiezen voluit voor een compact alles-in-één audiosysteem. Dat er bij voorkeur ook nog goed uitziet, en dat zonder al teveel moeite muziek vanaf een smartphone of tablet weergeeft. Met behulp van AirPlay en/of Bluetooth. En in deze categorie vinden we voor ieder wat wils.

1) REVO SUPERCONNECT (€ 349)
'Soundsystems' zijn er in vele soorten en maten – en vooral ook prijsklassen. Een opvallende verschijning dit jaar, met name qua prijs-kwaliteit en mogelijkheden, is de SuperConnect van Revo. Het apparaat beschikt uiteraard over alle benodigde functies met onder meer WiFi, Bluetooth en toegang tot streamingdiensten en meer dan 16.000 internet radiostations, maar weet vooral te imponeren qua uiterlijk, gebruik en audiokwaliteit door op die belangrijke punten stevig te scoren. En dat allemaal in een fraai retro-jasje. 

2) NAIM MUSO (€ 1099)
De jongste telg van Naim Audio is bedoeld 'voor iedereen die gek is op muziek en de mooie dingen van het leven' (aldus importeur Latham). De Muso is een zeer elegant en minimalistisch ogend toestel dat niet enkel streaming en versterking combineert, maar ook een bassreflex en drivers herbergt. Zes drivers om exact te zijn, elk aangedreven door zijn eigen digitale versterker van 75 watt. In totaal klokt de Muso zo af op 450 watt.

3) DENON HEOS 7 (€ 599)
Watch out, Sonos – HEOS by Denon is here. Het Japanse merk etaleerde eerder in 2014 uitgebreide plannen om een volledige oplossing uit te rollen. In een eerste fase werden er drie standalone speakers gelanceerd. Niet als directe tegenhangers van de Play:1, Play:3 en Play:5 van Sonos. De typenummers geven het weg: de HEOS 3 (299 euro) en HEOS 5 (499 euro) zijn tegenhangers van de Play:3 en Play:5, terwijl de 599-euro kostende HEOS 7 een niveau hoger wil spelen. Een beetje zoals de Pulse-speaker van Bluesound, die andere uitdager van Sonos. Het zal knokken worden, want Denon moet het opnemen tegen een gigant. De multiroommarkt wordt grotendeels beheerst door Sonos, en er zijn veel meer concurrenten. Naar ons gevoel neemt Denon in ieder geval een goede start. Dat wordt spannend!

4) BOSE SOUNDTOUCH 30 II (€ 699,95)
Al je muziek verzameld op één plaats en overal in huis draadloos te beluisteren: Bose introduceerde najaar 2014 nieuwe componenten stereo- en home-cinemasystemen als onderdeel van de SoundTouch Wi-Fi-lijn, waaronder een V2-versie van de SoundTouch 30. Deezer en Spotify vormen de compatibele muziekdiensten. Het SoundTouch 30 Series II system is het paradepaardje van Bose. Mooi én muzikaal.

5) QUANTIS LSW-1 (€ 499)
Een twijfelgeval, dit kekke 3D-systeem van Quantis. Niet of we 'm wel op moesten nemen als genomineerde, maar in welke categorie? De LSW-1 zou ook zomaar als surroundproduct gepositioneerd kunnen worden, maar nadat we in onze review ook vooral met muziek aan de slag gingen, vonden we het setje beter passen tussen de soundsystems.

Het Quantis 3D-SoundSystem bestaat uit een unit die je voor, naast of onder je televisie zet, een kleine subwoofer en een afstandsbediening van creditcard formaat. Het 3D geluid dat LSW-1 produceert is de unieke 3D-technologie van Sonic Emotion. Op de Soundbox kunnen tot maximaal zes verschillende Bluetooth apparaten worden aangemeld, zodat je muziekbron of -bibliotheek – waar je die ook hebt staan – gemakkelijk te bereiken is. Onze review lees je hier.

6) SAMSUNG M7 (€ 399)
Qobuz en Samsung hebben een samenwerking aangekondigd. En dat is mooi, want daardoor is de HD-streamingdienst ook beschikbaar op het Samsung Wireless Audio Multiroom systeem. Onlangs al bekroond met een EISA Award voor Beste Europese Multiroom Systeem, en ook in onze verkiezing niet te missen, kunnen deze stevige driehoeken niet alleen rechtstreeks streamen van een willekeur aan bronnen en diensten, maar via de eigen Multiroom-app kan je audio ook naar andere M7-speakers in het huis gestuurd worden. De speakers kunnen namelijk door het hele huis geplaatst worden en bediend worden op afstand. Met Qobuz heb je vervolgens toegang tot 20 miljoen nummers in cd-kwaliteit. 


EDITORS' CHOICE