NIEUWS

Smartphone van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Heel wat mensen gebruiken mobiele telefoons als bron voor media, zowel beeld als geluid, of als afstandsbediening voor AV-apparatuur. Daarnaast zijn de vijf onderstaande modellen ook serieuze concurrenten van menig digitale camera. Oh, én je kunt er mee bellen - maar wie doet dat nou nog?

1) Apple iPhone 7

De iPhone 7 is sneller en de batterij gaat langer mee. Verkrijgbaar in nieuwe uitvoeringen, waterbestendig en voorzien van stereospeakers. Onmisbaar voor de Apple-adept. 

2) HTC 10

Tot de kenmerken van de HTC 10 behoren de nieuwste Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4GB RAM, een QHD-scherm van 5,2 inch, een batterij van 3000 mAh en een Quick Charge 3.0-oplader. Daarnaast is het toestel voorzien van een adembenemende UltraPixel-camera met een resolutie van 12 megapixels én een selfie-camera.

3) Huawei P9

Soms wil je gewoon dat de belangrijkste dingen perfect werken, en dat is precies waarin de Huawei P9 uitblinkt. De P9 is voorzien van een IPS-NEO lcd-scherm van 5,2 inch met Full HD-resolutie, een octa-core HiSilicon Kirin 955 SoC en Android OS 6.0 met Emotion UI 4.1.

4) LG G5

De LG G5 is op zich al een fascinerende geavanceerde smartphone, maar wat hem echt tot een uitblinker maakt is de Friends-functie. Dankzij een innovatief modulair ontwerp past de telefoon zijn uiterlijk en gedrag aan aan jouw specifieke behoeften op dat moment.

 5) Samsung Galaxy S7 Edge

Het flagship-model van Samsung is voorzien van een camera die uitstekend presteert onder vrijwel alle omstandigheden. De 12 megapixels van de Dual Pixel-sensor zijn extra groot, zodat de autofocus sneller werkt dankzij fasedetectie.

 

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE