NIEUWS

Luidspreker van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Voor elk wat wils in deze categorie: van verbazingwekkend muzikale monitoren tot kostbare grote vloerstaanders. Toch kan er maar één de Luidspreker van het Jaar worden, dus net als voorgaande jaren vind je onze selectie weer gewoon onder één kap. Bij dezen!


1) Elac Debut B6 (€ 398 per paar)

Welke magische ingrediënten Elac-ontwerper Andrew Jones heeft losgelaten op de Debut B6 is een raadsel, maar feit is wel dat de B6 van Elac een verbazingwekkende budgetluidspreker is geworden, die op meerdere punten ver boven zijn prijsklasse presteert.

2) Focal Sopra No 3 (€ 17.998 per paar)

Focal heeft zichzelf overtroffen met dit majestueuze systeem, waarin het meest subtiele geluidje af te wisselen is met tomeloos geweld. Een (h)eerlijk systeem dat topklasse elektronica verdient en daarachter tot volle bloei zal komen.

3) Dali Opticon 8 (€ 2.598 per paar)

De Opticon-familie van Dali mikt op het hart van elke muziekliefhebber die maximale waarde uit zijn zuurverdiende spaarcentjes wil halen. De Opticon 8 is het hoofd van de familie en daarmee het grote vlaggenschip van de serie, met 20cm woofers en een groot muzikaal vermogen.

4) Dynaudio Emit M20 (€ 700 per paar)

De Emit M20 monitor is een verrijking voor iedere middelgrote (huis)kamer. Zijn 17cm MSP woofer en de Dynaudio 28mm softdome tweeter maken dat de basweergave impact heeft, en vol en dynamisch klinkt. Opnieuw een gevalletje grootser dan het uiterlijk doet vermoeden.

5) Bowers & Wilkins 802 D3 (€ 22.000 per paar)

We kunnen er lang of kort over praten, maar de nieuwe Bowers & Wilkins 800 D3 serie is na de introductie van de ‘oer-Nautilus’ de grootste technologische prestatie die het merk ooit heeft gerealiseerd. De huidige 802 D3 is een proeve van bekwaamheid van dit streven.

6) Monitor Audio Platinum II PL200 (€ 8.800)

Het is lastig kiezen in de erg sterke line-up van de Platinum II. Het collectieve oog is gevallen op de PL200 II, de forse staande 3-weg luidspreker met twee 165 mm laageenheden heeft een 100 mm middeneenheid voor een betere definitie van het midden. Geen kleine APK, maar vol aanzienlijke verbeteringen op een toch al geslaagd model.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE