NIEUWS

Hoofdtelefoon van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Feit is dat je heel waarschijnlijk met elke van de hieronder voorgestelde hoofdtelefoons lang en gelukkig naar muziek kunt luisteren… Hoe dan ook hebben we er vier geselecteerd die je eens op je hoofd zou moeten zetten, want ook in de categorie kunnen we er samen maar één bekronen. 

1) Bowers & Wilkins P9 Signature (€ 899)

De P9 Signature, een jubileummodel dat net een stapje hoger staat dan de Bowers & Wilkins P7, is een hoofdtelefoon ontworpen door het team achter de nieuwe 800 D3-speakers. Case closed.

2) AKG N90Q (€ 1.500)

Het prijskaartje maakt het kristalhelder: dit is een topmodel van AKG. Aanverwante verwachtingen worden direct ingelost: uitstekende bouwkwaliteit, een volledig pakket aan accessoires, ingebouwde dac/versterking en de indrukwekkendste noise-cancelling ooit. En dan hebben we het nog niet gehad over de ingebouwde DSP voor finetuning op maat.

3) Focal Elear (€ 999)

Comfortabel genoeg om te doen vergeten dat je een hoofdtelefoon draagt. Het mechanische design met massieve aluminium onderdelen zorgt voor een gladde, naadloze stijl. De exclusieve drivers met M-vorm dome zorgen voor een opmerkelijk realistisch geluid.

4) Sennheiser HD 800 S (€ 1.500)

De HD 800 is volgens velen de beste hoofdtelefoon ter wereld, een echte referentie. En toch bracht Sennheiser nu een nieuwe versie uit, met een aantal tweaks die veel verder gaan dan de nieuwe zwarte kleur. Het resultaat is subtiel maar hoorbaar beter.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE