Artikelen van fotograaf FabrikantStealth Acoustics StingRay 83: luidspreker voor zwaar weer

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-20 StealthAcoustics StingRay 83Het Amerikaanse Stealth Acoustics heeft op de afgelopen ISE 2020 in Amsterdam de StingRay 83 aan het publiek getoond, een luidspreker die zelfs 64 uur onder water kan verblijven zonder te verdrinken. De StingRay 83 is dan ook bedoeld voor buitengebruik of gebruik op een boot. Hij is bestand tegen alle weersomstandigheden.
lees verder>>

Marshall Monitor II A.N.C.: noise-cancelling hoofdtelefoon met lange accuduur

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-20 Marshall Monitor II A.N.C.Het Amerikaanse audiomerk Marshall heeft de Monitor II A.N.C. aangekondigd, een draadloze hoofdtelefoon met Active Noise Cancelling (ANC) die ook met een kabel gebruikt kan worden. De hoofdtelefoon is opvouwbaar en heeft een accucapaciteit van 30 uur met ANC ingeschakeld. Zonder ANC kan volgens de fabrikant tot 45 uur muziek worden geluisterd. Naar verwachting is de nieuwe hoofdtelefoon in de loop van maart 2020 beschikbaar.
lees verder>>

Audio Show Alkmaar 2020: voorpret

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Auteur: Redactie Hifi.nl
AZ show 2020 Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart aanstaande staat het AFAS-stadion aan de Stadionweg 1 in Alkmaar weer volledig in het teken van de Audio Show Alkmaar, bij intimi ook wel bekend als de AZ-show. We hebben het tweedaagse event als mediapartner natuurlijk al wat langer in de agenda staan, maar inmiddels stroomt de redactie-inbox vol met nieuws en aankondigingen vanuit de deelnemende partijen. In onderstaande bericht, dat we doorlopend aan zullen vullen, delen we alvast een aantal highlights in de aanloop naar eind februari.
lees verder>>

Review AVM Inspiration CS 2.2 LE: alles-in-één, gemak en goed geluid

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2019-12-10 AVM Inspiration CS 2.2 LELiefhebbers van een goede muziekweergave en audiofielen zweren doorgaans bij een audioset die is samengesteld uit verschillende componenten. Voor iedere functie kan de gebruiker het voor hem optimale component uitkiezen. Het resultaat is een stapel apparaten die weliswaar heel goed kan klinken, maar die ook de nodige ruimte en financiële offers vraagt. En laten we de Wife Acceptance Factor (WAF) vooral niet vergeten. Het kan ook anders. Veel fabrikanten bouwen tegenwoordig alles-in-één toestellen die relatief compact, veelzijdig en betaalbaar zijn, maar desalniettemin een goede klank produceren. In onze testruimte staat de compacte Inspiration CS 2.2. LE van de Duitse fabrikant AVM. Wat heeft de Inspiration CS 2.2 LE van AVM allemaal in zijn mars. Kan een alles-in-één apparaat muzikaal zijn? Dat gaan we onderzoeken.
lees verder>>

PS Audio Stellar Strata: versterker, DA-converter en streamer

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-20 PS Audio Stellar StrataHet Amerikaanse audiobedrijf PS Audio heeft de Stellar Strata uitgebracht een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen en streaming-functies aan boord. De nieuwe Stellar Strata kan 200 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en het vermogen verdubbelt bij vier Ohm. Feitelijk hoeft alleen een set passieve luidsprekers te worden toegevoegd om het muziekfeestje te kunnen laten beginnen. De Stellar Strata zou binnenkort in de winkel moeten liggen.
lees verder>>

Review: Musical Fidelity M8xi

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Auteur: René van Es
2019-12-13 MusicalFidelity M8xiHet merk Musical Fidelity heeft zijn lange historie te danken aan oprichter en mede-ontwerper Anthony Michaelson, nog altijd de man wiens sporen je in de producten terugvindt. Tussen de beroemde en om zijn warmte beruchte Musical Fidelity A1 versterker -waar Tim de Paravincini voor het ontwerp tekende- tot aan de M8xi die hier voor me staat, zit maar liefst 35 jaar audiohistorie. Een historie gekenmerkt door versterkers met grote vermogens en met een gewicht waar menige dealer en eigenaar zijn rug mee heeft overbelast.
lees verder>>

Vogels’s NEXT OP2 houten tv-standaard ontvangt iF design award 2020

Gepubliceerd op 19 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-19 Vogels NextOp2 TV-standaardVogel’s is erg trots en verhuegd te kunnen melden dat de NEXT OP2 houten tv-vloerstandaard van het bedrijf is beloond met de iF design award 2020. Met de Vogel’s NEXT OP2 tv-vloerstandaard wordt een tv een designobject. De NEXT OP2 is een moderne, vrijstaande houten tv-vloerstandaard. Scandinavisch design gekenmerkt door functionele eenvoud. De NEXT OP2 is geschikt voor tv’s variërend van 50 inch tot 77 inch en tot een gewicht van 50 kilogram.
lees verder>>

Revel M16: thuistester gezocht

Gepubliceerd op 19 februari 2020
Auteur: Redactie Hifi.nl
Review Revel M16Wie op zoek is naar de betere luidsprekers met (toch) een vriendelijk prijskaartje, komt in de markt heel wat interessante opties tegen. Zelf ontdekten we afgelopen jaar bijvoorbeeld de Concerta2-serie van het Amerikaanse Revel, waarvan de M16 boekenplankspeaker op de redactie op veel enthousiasme kon rekenen. Je hoeft ons echter niet op onze blauwe ogen te vertrouwen, want we zijn op zoek naar een lezer die de prestaties van deze M16 zelf eens wil ervaren - en dat op HiFi.nl met andere lezers wil delen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE