Artikelen van fotograaf FabrikantGold Note P-1000 MkII: bestaande voorversterker in nieuwe uitvoering

Gepubliceerd op 31 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-03-31 Gold Note P-1000-MKIIHet Italiaanse audiobedrijf Gold Note heeft de P-1000 MkII uitgebracht. De nieuwe P-1000 MkII is niet ingrijpend gewijzigd in vergelijking met zijn voorganger P-1000. De binnenkant is zo ongeveer hetzelfde maar het ontwerp van de buitenkant is nu in overeenstemming gebracht met de andere apparaten van Gold Note. De P-1000 MkII is verkrijgbaar in zwarte, zilverkleurige en goudkleurige uitvoering.
lees verder>>

PSI Audio Acoustic Load Guide voor Zwitserse precisiemonitors

Gepubliceerd op 31 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-03-31 PSI Audio FamilyDe Zwitserse luidsprekerfabrikant PSI Audio streeft naar maximale geluidskwaliteit bij het bouwen van zijn actieve studiomonitors. Een vaak over het hoofd gezien maar enorm belangrijk aspect om dit doel te bereiken is de golfgeleider. PSI Audio heeft de Acoustic Load Guide (ALG) ontwikkeld, een speciale vorm van de golfgeleider, waarbij de focus vooral ligt op de aanpassing van de akoestische belasting tussen het aandrijfmembraan en de lucht. Samen met de andere gepatenteerde technologieën zoals CPR en AOI, draagt de ALG Waveguide bij aan de beroemde Zwitserse precisie die producenten en geluidstechnici over de hele wereld waarderen in de luidsprekers van PSI Audio.
lees verder>>

Hoe social distancing aankopen en streaming beïnvloedt

Gepubliceerd op 31 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-03-31 Spotify LogoMet een groot deel van de wereldbevolking aan huis gekluisterd, nam streamingdienst Spotify tussen 19 en 25 maart jl. significante ontwikkelingen waar in de wereldwijde luistertrends. Zo steeg onder andere het aantal kook- en huiselijke playlists flink, wat er op wijst dat mensen vooral bezig zijn met hun leven binnenshuis en minder met feestelijkheden. Podcasts over zelfontwikkeling (wellness, meditatie) werden ook meer beluisterd. Spotify zette de opvallendste ontwikkelingen op een rij.
lees verder>>

Nieuwe buizenversterkers van Triangle Art

Gepubliceerd op 30 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-03-30 Triangle Art L-200Het Amerikaanse audiobedrijf Triangle Art heeft een nieuwe voorversterker genaamd L-200 en een mono eindversterker genaamd M-100 uitgebracht. Zoals alle versterkers van het bedrijf zijn ook de nieuwe L-200 en M-100 voorzien van buizentechniek.
lees verder>>

VPI wijzigt productie van platenreiniging naar desinfectiemiddel

Gepubliceerd op 30 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-03-30 VPI DisinfectantDe Amerikaanse draaitafelfabrikant VPI Industries, gevestigd in New Jersey, heeft in de strijd tegen het coronavirus zijn activiteiten helemaal stilgelegd. Nee, niet helemaal. Het bedrijf heeft zijn productielijn van platenreinigingsmiddel omgezet in een productiefaciliteit voor desinfectiemiddel. Iedereen die in de buurt woont kan gratis desinfectiemiddel komen halen bij de fabriek van VPI, waarbij persoonlijk contact overigens zal worden vermeden.
lees verder>>

Grado Timbre: samenvoeging productlijnen Statement en Reference

Gepubliceerd op 29 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-03-29 Grado Master3Het Amerikaanse Grado Labs heeft een nieuwe productlijn van draaitafelelementen aangekondigd. De nieuwe productlijn heeft de naam Timbre gekregen en is feitelijk een samenvoeging (en daarna opheffing) van de productlijnen Reference en Statement. Alle leden van de nieuwe Timbre productlijn hebben een houten behuizing. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe elementen verkrijgbaar zullen zijn in de Benelux.
lees verder>>

Sony Classical brengt klassieke muziek in huis (de concertzaal is gesloten)

Gepubliceerd op 28 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-03-28 Sony ClassicalAtHomeHet bijwonen van een concert is momenteel niet mogelijk en om die reden organiseren veel grote en kleine orkesten en muziekgroepen online utvoeringen, al dan niet gratis of tegen gereduceerd tarief. Onder het motto #ClassicalAtHome presenteert Sony Classical diverse online activiteiten van artiesten, van livestream van thuis tot Q & A-sessies en concertopnames die alleen online kunnen worden ervaren.
lees verder>>

Bouw zelf jouw buizenversterker bij TubeSociety

Gepubliceerd op 27 maart 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
TubeSocietyVoor veel muziekliefhebbers gaat er niets boven het geluid van een buizenversterker. Bij TubeSociety, een afdeling van ingenieursbureau Vanderveen, leren de cursisten stap voor stap een eigen buizenversterker te ontwerpen en te bouwen. De inschrijving voor deze jaarlijks terugkerende cursus is nu geopend. Naar verwachting zullen de lessen in september 2020 starten.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE