NIEUWS

Multiroom en Wireless speakers van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

In de voorbije jaren zagen we hoe multiroom een enorme hype werd. Bijna elk audiomerk bracht nieuwe producten op de markt, of gaf een bestaande productlijn een multiroom update. Ook in 2016 daarom met recht weer een aparte categorie voor multiroom, waarbij we een splitsing gemaakt hebben naar 5 multiroommodellen en 5 paar wireless luidsprekers.

Multiroom van het jaar

1) Naim Mu-so Qb (€ 799)

Gevalletje klein model, grootse prestaties. Een zeer waardige opvolger van veelwinnaar Mu-so, met een eveneens gigantische lijst van streaming-opties, waaronder geïntegreerde Tidal- en Spotify-ondersteuning, en de mogelijkheid bronnen fysiek aan te sluiten. Niet voor niets zijn er inmiddels ook luxe Bentley-uitvoeringen.

2) Paradigm PW-Series (diverse prijzen)

The freedom of multiroom wireless streaming, the performance of Paradigm.’ PW staat voor Premium Wireless, en dat is precies wat deze modellen leveren – inclusief integratie met DTS Play-Fi.

3) Harman Kardon Omni 50+ (€ 549)

Het grootste model uit een gloednieuwe draadloze HD-lijn. Indrukwekkend zijn de ergonomie en de stevige bassen die via de basreflex aan de achterkant van deze handzame multiroomspeaker verspreid worden. 

4) Tivoli Audio Multiroom: Art-serie (diverse prijzen)

Als Tivoli Audio met iets nieuws komt, dan letten wij op. Dat blijkt ook wel uit het enthousiasme bij de selectie om de modellen van de Art-serie op de shortlist te krijgen.

5) Devialet Gold Phantom (€ 2.590)

Een nog opvallendere verschijning van de toch al behoorlijk eigenzinnige Phantom. De bijzondere uitvoering heeft, behalve natuurlijk het 22 karaats roosgoud aan de zijkanten, onder meer een vernieuwde tweeter en fors wat meer vermogen. 

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016

Wireless speakers van het jaar

1) Dynaudio Xeo 2 (€ 1.299)

De kleinste speakers uit de Xeo serie van Dynaudio brengen ondanks hun geringe afmetingen een buitengewoon groots geluid voort. Daarnaast kun je volstaan met een tablet of smartphone en deze twee kleine luidsprekers om een volwaardig, simpel werkend hifi-systeem in huis te halen. 

2) KEF LS50 Wireless (€ 2.299)

De vermaarde LS50 is terug, nu als actieve versie. Hetzelfde geluid, maar mét een aantal nieuwe features, zoals je van een draadloze luidspreker mag verwachten. Wie het originele model kent, snapt waarom we hier niet omheen kunnen..

3) Dali Katch (€ 399)

Vergis je niet: onder het aluminium van de Katch vind je een Klasse-D versterker die 2 x 18 watt vermogen produceert, om twee 21mm soft-dome tweeters en twee 3,5” aluminium woofers aan te sturen – een paar aan de voorkant, een paar aan de achterkant. Not just a pretty face.

4)  JBL Playlist (€ 179)

Een uitstekende combi van looks, prestaties en gebruikersgemak in een draadloze speaker die ook nog eens Google Cast integreert. Verbinding maak je met wifi, waardoor je vanaf de laptop/telefoon/tablet muziek direct vanuit de cloud streamt vanuit bijvoorbeeld Spotify en Pandora.

5) B&O BeoPlay A1 (€ 249)

De kleinste Bluetooth speaker van het merk ooit, met een ontwerp van de prijswinnende Cecilie Manz en perfect afgesteld op de moderne levensstijl, past in je hand en weet toch een behoorlijk geluid te produceren.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE