NIEUWS

TV van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Bij het samenstellen van onderstaand lijstje was één ding steeds duidelijk: déze vijf toestellen zouden zich allen met recht TV van het Jaar mogen noemen. Zo werkt het echter niet bij een verkiezing, dus we gaan toch echt een keuze moeten maken... 

1) LG OLED 65E6V (€ 6.499)

LG blijft voorlopig de enige leverancier van OLED-panelen. En dat is jammer, want de technologie heeft heel wat sterke punten. LG levert met zijn nieuwe modellen een overtuigend argument dat ook OLED geschikt is voor HDR.

2) Samsung UE55KS9000 (€ 2.099)

Deze 55 inch-tv combineert adembenemend ontwerp met superieure prestaties. Hij is gecertificeerd door de Ultra HD Alliance en voldoet aan de technologische vereisten voor Premium HDR (high dynamic range). Rijke, subtiel genuanceerde kleuren, een indrukwekkende maximale lichtopbrengst en robuuste zwartwaarden. De perfecte partner voor HDR-, 4k- en HD-bronnen.

3) Sony KD-65ZD9 (€ 5.000)

De ZD9 is Sony's nieuwe vlaggenschip. De Backlight Master Drive, een gloednieuwe achtergrondverlichting die Sony al aankondigde op CES, moet op dit toestel voor ongezien contrast en indrukwekkende lichtopbrengst zorgen.

4) Panasonic TX-65DX9000E (€ 5.000)

Panasonic heeft al zijn Hollywood-kennis aangesproken om van deze televisie een absolute topper te maken. En eerlijk is eerlijk, dat lijkt ons gelukt, de DX900 liet een sterke indruk na. Een vlaggenschip dat die titel zonder schroom mag dragen.

5) Philips 55POS901F (€ 3.499)

In februari kondigde Philips al aan dat er een OLED-model op de planning stond, op de IFA in september verschenen, en vanaf november op de markt: de 55 inch 55POS901F. Waarom nu? De lichtopbrengst van OLED, lang het zwakke punt, zit nu ongeveer op 700 nits, vergelijkbaar met heel wat led-lcd-tv’s. Gecombineerd met de perfecte zwartweergave en perfecte kijkhoek, is OLED nu een uitstekende keuze voor een premium-tv.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE