NIEUWS

Draaitafel van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Ook dit jaar weer een aantal opmerkelijke nieuwe vinyldraaiers voor de liefhebbers van het zwarte goud, van een aantal merken dat er ieder jaar weer in slaagt aan de absolute top mee te doen. Over deze vier modellen konden we gezamenlijk eens worden dat ze alle vier de titel wel verdienen...:

1)  Pro-Ject The Classic (vanaf € 999)

Het merk dat ieder jaar wel in deze verkiezing opduikt, bestaat 25 jaar en viert dat met The Classic. “Een platenspeler zoals in de jaren zeventig, maar dan veel beter.” In het klassieke design huist behoorlijk wat moderne inspiratie uit topmodellen. 

2) Audio-Technica AT-LP5 (€ 449)

Als je een goed ogende, moderne plug & play-oplossing wil die je direct in je versterker kan pluggen, met de extra mogelijkheid van een USB-output, hoef je voor deze prijs eigenlijk niet verder te kijken.

3) Rega Planar 3 (vanaf € 799)

Het Britse Rega staat er om bekend nog wel eens terug te grijpen naar oudere modellen uit de eigen historie. Who can blame them, met paradepaardjes als de Planar 3? De 2016-versie is uiteraard flink naar het heden gehaald, met een make-over die een stuk verder gaat dan het cosmetische alleen.

4) Technics SL-1200 G (€ 3.499)

Ter ere van het 50-jarig bestaan kwam Technics met de limited edition SL-1200GAE, een throwback naar hun vermaarde klassieker, met een productie van slechts 1.200 exemplaren. Voor iedereen die er geen heeft kunnen bemachten, kwam Technics met the next best thing: een non-limited edition SL-1200G.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE