NIEUWS

Product van het Jaar Verkiezing 2016

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Nu de feestmaand weer voor de deur staat, wordt er op de redacties van FWD, HiFi.nl en Music Emotion hard gewerkt aan een nieuwe editie van het AV-Jaarboek. In deze lustrumeditie – het is reeds het vijfde exemplaar van de jaarlijkse kroniek – is er uiteraard ook weer aandacht voor onze Product van het Jaar-verkiezing.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016

JE VINDT DE WINNAARS IN HET JAARBOEK 2016-2017

In twaalf categorieën audio- en video-componenten, maar ook smartphones, soundbars en televisies, hebben we op onze redacties een shortlist van steeds vier, vijf of zes producten samengesteld, opnieuw zo’n 65 producten in totaal voor een niet te missen overzicht van het afgelopen jaar. Het is aan onze lezers om te bepalen welke producten er uiteindelijk als Product van het Jaar in ons gezamenlijke AV-Jaarboek gaan belanden.

Stemmen
Op iedere van de volgende pagina's hebben we zoals inmiddels gebruikelijk steeds vijf of zes producten geselecteerd die wat ons betreft de meest interessante nieuwigheden zijn die in de loop van 2016 op de markt gekomen zijn. We selecteerden deze producten op de redactie, polsten in de branche en bij dealers, raadpleegden de EISA- en What Hifi-Awards en kwamen op een lijst van producten die ook zonder de eindwinst in deze verkiezing het vermelden meer dan waard zijn. Er kan er echter maar één de beste zijn…

Om vanuit de genomineerden nu op de definitieve Producten van het Jaar uit te komen, is het de bedoeling dat de lezers telkens één voorkeur uitspreken middels de stemknop op deze en alle volgende pagina’s.

Let the games begin!
De eerste categorie van de verkiezing is traditioneel ook een van de moeilijkste. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de smartphones, waar uiteindelijk vijf modellen de shortlist gehaald hebben, bestaat de longlist van versterkers doorgaans uit zo’n twintig apparaten, met pijn en moeite teruggebracht tot de zes onderstaande: de absolute frontrunners van 2016, in diverse prijsklassen!

 1) NAD C368 (€ 999)

Een indrukwekkende en krachtige versterker uit de NAD New Classic-serie. 2 x 80 watt, talloze mogelijkheden voor digitale en analoge muziekbronnen en uitbreidbaar met MDC-modules, bijvoorbeeld HDMI, Wi-Fi en Bluesound-streaming.

 2) Rotel A-14 (€ 1.279)

Het absolute vlaggenschip uit de nieuwe 14 Serie. Deze geïntegreerde versterker levert 80 watt per kanaal RMS in 8 Ohm, waarbij beide kanalen worden aangedreven. Door de ingebouwde AKM 32 bit/768kHz DAC is het verwerken van klassieke analoge én de nieuwste digitale bronnen geen enkel problem.

 3) Cambridge Audio CXA80 (€ 1.099)

De CXA80 geïntegreerde versterker is een klasse A/B-ontwerp die met zijn 2 x 80 Watt aan 8 Ohm en 2 x 120 Watt aan 4 ohm de krachtigste uit de CX serie is. Een indrukwekkend apparaat dat in deze tijd van analytische en overdreven detailgehypte producten een oase van rust biedt voor de ‘real life’ muziekliefhebber.

 4) Marantz HD-AMP1 (€ 1.099)

Alles wat je van een Marantz versterker mag verwachten, maar dan in miniatuur. De HD-AMP1 is onderdeel van de nieuwe generatie MusicLink-modellen en is de eerste Marantz met Klasse-D modules, ramvol techniek die je niet in dit formaat (of deze prijsklasse) mag verwachten. Compact ecstasy.

 5) Denon PMA-2500NE (€ 2.500)

Een ‘New Era’ inluiden met zulke fijne apparaten? Laat dat maar aan Denon over. Zowel audiofielen als veeleisende muziekliefhebbers zich zullen kunnen vinden in de geluidskwaliteit, de voorbeeldige constructie en het fraaie uiterlijk van deze versterker, die zonder meer het predicaat high-end verdient.

 6) Devialet Expert 1000 Pro ( € 27.900)

Pure sound. Explosieve dynamiek. Absolute stilte. Perfecte audiofiele playback. Compleet transparant geluidsbeeld. Unieke beleving. De specificaties van de nieuwe Expert PRO serie zijn weer onverslaanbaar goed, en de 1000 is het vlaggenschip.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE