NIEUWS

Digitale bron van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Geen gemakkelijke opgave, maar bij dezen: de vijf niet te missen netwerkspelers van het jaar, voor verschillende budgetten. Netwerkspelers zijn de nieuwe cd-spelers – dus steeds meer merken doen mee. Sommige spelers zijn bedoeld voor één ruimte, andere hebben eerder een multiroom karakter (zie ook de speakers uit de vorige categorie). En er zijn modellen met en zonder ingebouwde opslagcapaciteit. We selecteerden onderstaande shortlist.

1) Bluesound Node 2 (€ 549)

Of je nu een hifiset zonder streamingmogelijkheden de 21ste eeuw wil insleuren of je tv-geluid op een slimme manier in een audiosysteem wil binnentrekken, de Bluesound Node 2 is een uitstekende keuze. Onverslaanbaar voor zijn prijs.

2) Linn Klimax DS/3 met Katalyst (€ 19.150)

Linn is zo’n merk dat gevoelsmatig al niet mag ontbreken in deze categorie. Het gaat echter verder dan gevoel, dankzij de sterk verbeterde techniek voor d/a-conversie die Linn heeft geïntroduceerd: Katalyst DAC Architecture. Een van de vele substantiële tweaks aan een reeds voortreffelijk model, die de DS/3 toch nog aanzienlijk hebben weten te verbeteren ten opzichte van zijn voorgangers.

3) Elac Discovery Server (€ 1.099)

ELAC pakt het slim aan: hun nieuwe Discovery Server voor digitale muziek komt met een hele hoop outputs én Roon-integratie. Een enorm pluspunt om Roon op een elegante manier aan je hifi-ervaring toe te voegen zonder dat er een pc aan te pas komt. Op een heel eenvoudige manier kun je genieten van de voordelen van deze software, die je als geen ander onderdompelt in je muziekcollectie en je op een muzikale ontdekkingstocht stuurt. En dat is toch waar het om draait, niet?

4) Cambridge Audio CXN (€ 999)

De CXN is een mooie all-round netwerkspeler en DAC met een berg aansluitingen en zelfs gebalanceerde uitgangen. Het speelt nagenoeg elk formaat af en dat in zeer mooie kwaliteit, net als zijn zeer populaire Stream Magic-voorganger. Wat de CXN vooral naar het topniveau tilt is de sobere maar zeer bruikbare bediening.

5) Aurender A10 (€ 5.990)

Server/streamer met high-end dac en 4TB intern geheugen en 120 GB SSD. De korte versie? Al het mooie van een high-end Aurender netwerkspeler in een betaalbaar(der) model, voor ál je streamingwensen. 

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE