NIEUWS

DAC van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 15 november 2016 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 november 2016

Wie zijn traditionele hifi-keten (bron-versterker-luidsprekers) wil verbeteren, zet de aanschaf van een goede digitaal/analoog-converter vaak als eerste stap. Iedere eerste stap kent echter verschillende prijzen. Bij het samenstellen van de shortlist voor Beste DAC van 2016 - we kwamen uit op 5 modellen die over het afgelopen jaar de boventoon voeren - stuitten we dan ook op modellen van zo'n zeshonderd euro tot het ruim twintigvoudige... Zegt u het maar!

1) Chord Mojo (€ 599)

Chord heeft met de Mojo – met € 599 de meest betaalbare Chord ooit – opnieuw een DAC afgeleverd die ver weg blijft van kunstmatigheid of vals detail, maar een enorme levendigheid en natuurlijkheid in zich draagt. Deze DAC is zo goed dat je hem zelfs probleemloos kan opnemen in een hoogwaardige hifi-keten(!).

2) Hegel HD30 (€ 4.595)

De HD30 is een absoluut statement in geluidskwaliteit. Een DAC die uitblinkt in veelzijdigheid: de beste d/a-conversie. C, een sublieme voorversterker met een scala aan inputs én een streamer met UPnP.

3) Moon 780 D streaming DSD DAC (€ 13.500)

Om geheel op te kunnen gaan in de emotionele kracht van muziek is een gevoel dat men moet ervaren om het volledig te begrijpen. De Evolution 780D herdefinieert deze ervaring. Ongekende dynamiek en detail zoals je het nog nooit uit je digitale audiobestanden haalde.

4) T+A DAC 8 DSD (€ 2.795)

Zonder meer één van de beste modellen in zijn prijsklasse en één van de weinige – zo niet de enige – die echte dedicated 1-bit DSD d/a-conversie aan boord heeft. Uiterst transparant, snel, kleurrijk en met een ijzersterke ritmiek. Héél warm aanbevolen.

5) TEAC UD-503 (€ 999)

De Reference-reeks van Teac is al jarenlang het bewijs dat je in een compact en mooi design hoogwaardige hifi kan stoppen. De nieuwe UD-503 combineert daar bovenop voor het eerst bij het merk een dubbele DSD-DAC met een gebalanceerde hoofdtelefoonversterker. Een perfecte oplossing om je luisterervaring aan de computer naar een veel hoger niveau te tillen met één relatief kastje.

DEZE VERKIEZING IS GESLOTEN OP 1 DECEMBER 2016


EDITORS' CHOICE