REVIEWQuantis

Review: Quantis 3D-SoundSystem LSW-1 voor betere tv-audio

Zoals we inmiddels eigenlijk allemaal wel weten, is het geluid van de hedendaagse flatscreen televisies niet optimaal. Op zich ook wel logisch, want de luidsprekers passen simpelweg niet meer in het design van de ultradunne kijkbuis. Quantis Electronics is importeur van Humax HDTV-ontvangers en leverancier van Quantis CI+ modules. Deze producten zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit. De vraag van Quantis Electronics was dan ook; kunnen we de consument naast het beste beeld ook het beste geluid bieden? Het antwoord volgens hen: Quantis 3D-SoundSystem LSW-1.

Het Quantis 3D-SoundSystem bestaat uit een unit die je voor, naast of onder je televisie zet, een kleine subwoofer en een afstandsbediening van creditcard formaat. Het 3D geluid dat LSW-1 produceert is de unieke 3D-technologie van Sonic Emotion (what’s in a name…). Met de specialistische kennis van dit Zwitserse hightech audiobedrijf werden reeds talrijke concert- en theaterzalen van akoestische systemen voorzien. Sonic Emotion is het enige bedrijf dat een combinatie gebruikt van Wave Field Synthesis (Golfveldsynthese), Psycho Akoestiek, ruimtelijke analyse en Physical Acoustics om tot een ‘sweet spot’-loze oplossing te komen. Deze technologie heeft zich al bewezen in de professionele wereld en wordt nu toegepast in allerlei consumenten applicaties van diverse merken, waaronder dus Quantis. 

Het Quantis 3D-SoundSystem LSW-1 is uitgerust met zes ingebouwde hoogwaardige luidsprekers, aangestuurd door zes digitale ‘klasse D’-versterkers die van een standaard stereosignaal een ruimtelijk geluidservaring maken. Deze ruimtelijke geluidservaring wordt compleet gemaakt door een solide basweergave. De kleine actieve subwoofer (50 Watt) vormt daarom een belangrijk onderdeel van het Quantis 3D-SoundSystem. 

3D-SoundSystem
De basisinstallatie van het Quantis 3D-SoundSystem is bijzonder eenvoudig. Twee netaansluitingen, één kabel naar de televisie en één naar de subwoofer is voldoende. Extra handig is dat het systeem vanzelf aan- en uitgaat als u de televisie aan- of uitzet. Naast je TV kun je ook je Blu-ray-, dvd- of cd-speler, digitale ontvanger of game console aansluiten. De LSW-1 heeft drie voorgeprogrammeerde audioprofielen: Music, Movie, Voice. Een spannende film wordt extra ruimtelijke door het profiel ‘Movie’. Het profiel ‘Voice’ daarentegen zorgt voor een betere verstaanbaarheid van de nieuwslezer of de gasten bij een talkshow. En Music spreekt voor zich. Het mooie is dat het systeem met je eigen TV afstandsbediening werkt, zodat er niet nog een extra kastje op tafel komt te liggen… Naast het feit dat de LSW-1 voor de televisie is bedacht en ontwikkeld, heeft men de muziekliefhebber niet vergeten want naast een 3-tal digitale geluidsingangen (2x Toslink, 1x Coax) is de LSW-1 ook geschikt voor Bluetooth pairing. Stream via Bluetooth muziek van je smartphone of tablet naar de LSW-1 en geniet van ruimtelijk geluid, overal in de kamer.


EDITORS' CHOICE