Review Opera luidsprekers bij AudioTempel: Italiaanse zon breekt door in Zwolle

Gepubliceerd op 30 augustus 2022
Geschreven door: René van Es

Opera bij Audio Tempel Het kan nauwelijks toeval zijn geweest dat Italiaanse luidsprekers werden beluisterd in één van de warmste periodes die Nederland gekend heeft. In een zonovergoten Zwolle is een bezoek gebracht aan AudioTempel, gelegen aan de Sassenstraat 25, om een dag lang in de luisterruimte te kunnen en mogen spelen met Opera luidsprekers. Opera luidsprekers worden al jarenlang geïmporteerd door Analogue Audio Products en in samenwerking met AudioTempel is een viertal Opera modellen geselecteerd voor de luistersessie van vandaag. Een vijfde model gaat mee naar huis om uitgebreid aan te tand te worden gevoeld.
lees verder>>

Op bezoek bij AudioQuest: er is meer tussen fase en aarde

Gepubliceerd op 26 juli 2022
Geschreven door: René van Es

AudioQuest HiVisit_18Het jaar 2022 is een jubileumjaar voor AudioQuest, soort van. De Amerikaanse audiokabelfabrikant en -grootmacht heeft namelijk sinds 2007 en onder de naam The Quest Group ook een Europees hoofdkwartier, en wel in het Brabantse Roosendaal. We gingen er -bepaald niet voor de eerste keer in die 15 jaar- weer eens op bezoek.
lees verder>>

JBL On Tour: Amerikaanse luidsprekers bij Tune Inn

Gepubliceerd op 23 juni 2022
Geschreven door: Rob Nijman

JBL bij Tune Inn_2JBL vierde in het voorbije jaar de 75ste verjaardag. We zijn daarmee misschien een jaartje later, maar de festiviteiten zijn er niet minder om. We gingen op bezoek bij Reference Sounds om samen met Michael Huigen kort terug te blikken op de geschiedenis van het Amerikaanse merk, als aftrap van een complete serie JBL On Tour. Je vindt de reviews en artikelen die daarop volgden inmiddels op de JBL-pagina en zijn ook gestart met onze dealervisits. Vandaag gingen we in gesprek met Tibor Mazurel van Tune Inn in Alkmaar, over zijn ervaringen met JBL.
lees verder>>

Kan een speaker helemaal onzichtbaar zijn?

Gepubliceerd op 30 mei 2022
Geschreven door: Jamie Biesemans

JBL inbouwluidsprekers

We bekijken vaak losse luidsprekers die heel aanwezig zijn in de woonkamer. Maar wat als je wel van muziek wil genieten maar echt geen ruimte kan (of wil) opofferen aan grote speakerbehuizingen? Inbouw? Ja, dat is zeker een optie. Maar wist je dat er bij JBL luidsprekers bestaan die helemaal onzichtbaar zijn? Stucwerk en muurverf erover - en toch maken ze muziek. Behang? Kan ook. We namen een kijkje bij distributeur Reference Sounds om te ontdekken hoe dat mogelijk is.

lees verder>>

Beluisterd bij Bender Hifi: Naim & Kudos Audio, Brits sprookjeshuwelijk

Gepubliceerd op 23 mei 2022
Geschreven door: Harro Tillema

Kudos bij Bender_10Latham Audio is al jaar en dag importeur van Naim in de Benelux, maar behalve Naim voert de organisatie meerdere Britse topmerken waaronder bekabeling van de Chord Company en recent ook het prachtige luidsprekermerk Kudos. HIFI.NL ontvangt een uitnodiging voor een luistersessie bij een van de Naim- en Kudos- dealers in de Benelux: Bender Hifi in Arnhem.
lees verder>>

In de schoolbanken bij Fine Sounds Benelux: training McIntosh en Sonus faber

Gepubliceerd op 18 mei 2022
Geschreven door: Edouard Hendrix

Training McIntosh en Sonus faber_1In april 2021 nam de Amerikaanse McIntosh Group haar importeur voor de Benelux over. Savor Audio werd Fine Sounds Benelux. De door de wol geverfde Rob Hullekes, Chris Van Aelst en Edwin van Rooijen namen de taak op zich om de distributie van audiomerken McIntosh, Sonus faber en Sumiko in de Benelux verder uit te bouwen. Met succes, Fine Sounds Benelux ontpopte zich in nauwelijks één jaar tot een dynamische en toonaangevende distributeur van high end audioapparatuur. We gingen er maar weer eens op bezoek, nu voor de opleiding voor de eigen dealers.
lees verder>>

JBL On Tour: dedicated JBL-ruimte bij A Tube High Fidelity

Gepubliceerd op 28 maart 2022
Geschreven door: Rob Nijman

JBL bij A Tube_11

JBL vierde in het voorbije jaar de 75ste verjaardag. We zijn daarmee misschien een jaartje later, maar de festiviteiten zijn er niet minder om. Zo gingen we afgelopen maand op bezoek bij Reference Sounds om samen met Michael Huigen kort terug te blikken op de geschiedenis van het Amerikaanse merk, als aftrap van een complete serie JBL On Tour. We namen plaats in de bijzondere home cinema ramvol JBL Synthesis (verslag volgt!), en inmiddels verscheen ook de eerste review uit die serie; de SA750 geïntegreerde versterker.

lees verder>>

Een nieuwe reeks JBL On Tour - kick-off bij Reference Sounds

Gepubliceerd op 3 maart 2022
Geschreven door: Rob Nijman

Hi-Visit Reference SoundsJBL vierde in het voorbije jaar de 75ste verjaardag. Het zal je niet verbazen dat die mijlpijl niet helemaal op de gewenste manier opgeluisterd kon worden. Moederbedrijf Harman stond er uiteraard wel degelijk bij stil, maar vanuit HIFI.NL doen we het merk van James Bullogh Lansing graag nog wat meer eer aan.
lees verder>>

 << Vorige   Volgende >> 
 

EDITORS' CHOICE