NIEUWS

Smartphone van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

De doorbraak van smartphones heeft een enorme impact gehad, ook op de beleving van muziek en film. Heel wat mensen gebruiken mobiele telefoons als bron voor media - zowel beeld als geluid - of gebruiken hem als afstandsbediening voor hun AV-apparaat. Het speelveld is groot, maar wij hebben de hoogvliegers eruit gepikt.

Smartphone van het jaar

 

1) HTC One A9

De nieuwe HTC One A9 mikt regelrecht op de muziekliefhebber. Geleverd met een hi-rescompatible DAC en een hoofdtelefoonversterker die krachtiger is dan bij een normale telefoon. Hierdoor is het toestel geschikt voor betere hoofdtelefoons. 

2) Huawei P8

Huawei wil aantonen dat je voor een redelijke prijs al een echt alternatief voor de toppers van Samsung en Apple in handen kan krijgen. De P8 is een knap afgewerkt toestel in glas en metaal, met prestaties die zeker niet slecht zijn.

3) iPhone 6s

Nieuwste pareltje uit de Apple-fabriek. Met nieuwe functies en grote interne verbeteringen de langverwachte opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Grootste vernieuwing is de 3D Touch waardoor je de telefoon op een nieuwe manier kunt bedienen.   

4) LG G4

Deze compacte LG-smartphone met een 5,5 inch Quad HD-scherm biedt een uitstekende kijkervaring en heeft een van de beste camera’s ingebouwd. Met zijn f/1,8-diafragma krijg je zelfs bij slecht licht mooie foto’s. Zeer mooi is de lederen versie.

 5) OnePlus Two

Na het ongelooflijke succes van de One komt OnePlus met de Two. Een ‘flagship killer’ zou hij zijn, en met een zacht prijskaartje en topspecificaties lijkt dat ook het geval te zijn. 

6) Samsung Galaxy S6 Edge

Door de snelheid van het nieuwste Samsung-toestel hoef je nooit meer wachten. De Galaxy S6 Edge is een samensmelting van metaal en glas. Een mooi ontwerp van Samsung. 


 

 


EDITORS' CHOICE