NIEUWS

Draaitafel van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

Je zou denken dat de analoge draaitafel – die toch al meerdere decennia onder ons is – intussen wel volledig doorontwikkeld is. Maar dat is niet helemaal waar. Zodoende werden ook dit jaar weer een aantal opmerkelijke nieuwe vinyldraaiers op de welwillende luisteraar losgelaten…


1) Audio-Technica AT-LP5 (nb)

Audio-Technica is een naam als een klok in de draaitafel-wereld. Het merk dat velen kennen als cartridge-maker, heeft nu opnieuw een draaitafel op topniveau. De AT-LP5 is een direct drive-tafel  met een J-vormig toonarm gebaseerd op AT-designs uit de jaren zestig.

2) Flexson Vinylplay (€ 449)

3) Pro-Ject RPM3 (€ 699)

Een draaitafel gemaakt met de technologie die ontwikkeld is voor duurdere modellen uit de RPM-serie. Indrukwekkende draaitafel met stabiel geluid.

4) Teac TN-300 (€ 399)

Het Japanse Teac brengt met de TN-300 een goede draaitafel voor de nieuwe generatie. Daarom dat je kan kiezen uit phono- en line-outputs, én USB. De TN-300 is beschikbaar is een klassieke houtafwerking, maar ook in hippe kleurtjes.

5) Thorens TD203 (nb) 

Betaalbare en moderne draaitafel voor de beginnende plaatjesdraaier. De TD203 wordt geleverd met de nieuwste TP82 arm, nieuw bij dit soort draaitafels.

6) Well Tempered Labs Simplex (€2.200 excl. element)

Het is Well Tempered Lab gelukt om een zeer toegankelijk klinkende platenspeler te ontwikkelen. Een aanrader voor liefhebbers van vinyl.

 

 

 


EDITORS' CHOICE