NIEUWS

Digitale bron van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

Netwerkspelers zijn de nieuwe cd-spelers – dus steeds meer merken doen mee. Sommige spelers zijn bedoeld voor één ruimte, andere hebben eerder een multiroom karakter (zie ook de speakers uit de vorige categorie). En er zijn modellen met en zonder ingebouwde opslagcapaciteit. Na een langdurig proces selecteerden we onderstaande shortlist.

1) Aurender N10 (€ 8.900)

4TB opslag en een 240GB SSD drive zorgen ervoor dat je met de N10 van Aurender altijd genoeg muziek kunt afspelen. Daarnaast kun je met deze kwalitatief sterke speler ook vanuit een NAS streamen.

2) Cambridge Audio CXN (€ 1.099)

Met behulp van UPnP apparatuur kan er gestreamd worden met deze CXN van Cambridge Audio. Voldoende aansluitingen voor externe apparatuur door een indrukwekkend aantal ingangen.

3) dCS Rossini (€25.900)

Prijzige netwerkspeler, maar het neusje van de zalm. De dCS Rossini heeft de modernste techniek in een mooi jasje gestoken.

4) Luxman D-06u (nb)

Netwerkspeler uit de hand van het Japanse bedrijf Luxman. Ontworpen om het beste in muziek naar boven te halen.

5) Naim NAC-N 272 (voorversterker/netwerkspeler)(€ 5.000) 

De NAC-N 272 is een mooi en gedegen apparaat. Een apparaat wat bovendien gehoormatig bij de betere producten in zijn prijsklasse behoort en een brug weet te slaan tussen de typische Naim-weergave en de rest van de wereld. 

6) North Star Design Blue Diamond(€ 2.400)

De Blue Diamond is gemakkelijk in gebruik. Een mix tussen de ‘ouderwetse’ CD-speler en het gemak van een DAC, die overigens beschikbaar is via COAX-, USB- én Toslink ingangen.

 

 

 


EDITORS' CHOICE