NIEUWS

DAC van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

Een digitale gegevensstroom omzetten naar analoog geluid, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Misschien niet, maar desondanks blijkt het niet evident te zijn om dat ook op een correcte en muzikaal prettige manier te doen. Het zestal hieronder slaagt daar met vlag en wimpel in.

1) Chord Mojo (€599)

Sinds 1989 maakt het Britse high-end bedrijf Chord al technologische producten. Door alle lichten op de Mojo kan hij aandoen als een verkeerslicht, daar moet je van houden. Verder een prima apparaat. 

2) Denon DA-10 USB (€ 349)

De Denon DA-10 komt in een luxe en sterke metalen behuizing en drie ingangen. Voor je PC, een USB-ingang voor iPhones en iPads en een ingang voor hoofdtelefoons. Een handige DAC voor onderweg. 

3) Metrum Acoustics Pavane (€ 4.950)

Een DAC met een bijzondere techniek. Mooie afwerking en een eerlijk apparaat. Aan de Acoustics Pavane zit wel een hoog prijskaartje. 

4) Moon 780D (€ 12.500)

De laatste toevoeging van de high-end Evolution-serie van Moon. Je kunt vanuit zowel Bluetooth als Wi-Fi draadloos streamen. Door negen ingangen kun je ook gebruik maken van USB en coax. 

5) NAD M12 (€ 3.999)

Met deze M12 voorversterker van NAD worden alle analoge bronnen eerst omgezet naar een PCM-signaal, vervolgens wordt het geregeld en omgezet naar analoog. Het klinkt alsof er iemand een piano speelt in je woonkamer. 

6) Oppo HA-2 (€ 398)

Budget-vriendelijke DAC. Een apparaat die goed functioneert om geluid van je smarthphone beter te maken. Hierdoor kun je gebruik maken van een kwalitatief betere hoofdtelefoon.  


 

 


EDITORS' CHOICE