NIEUWS

Surround producten en soundbars van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

Vorig jaar gooiden we alles wat met surround te maken had op dezelfde hoop en vond je al een aantal soundbars tussen de speakers en AV-receivers. Het afgelopen jaar zijn de soundbars echter aan zo'n grote opmars begonnen dat ze een eigen categorie verdienen. Rest enkel nog de vraag wie in beide categorieën met de hoofdprijs naar huis mag...

1) Denon AVR-X7200WA (AV-receiver) (€ 2.999)

De AVR-X7200WA is het topmodel bij Denon. Een echte alleskunner dat de nieuwste surroundcodecs, incluis Dolby Atmos én Auro3D, ondersteunt. Hij krijgt zelfs een update voor DTS:X. 

2) ELAC Sub 2070 (€ 1.495)

De SUB 2070 is uniek onder losse subwoofers. Via Bluetooth kan je een koppeling leggen tussen een app op je telefoon en de sub. Het is zelfs mogelijk om via je smartphone een kamermeeting uit te voeren, zodat je maximaal basplezier in jouw ruimte krijgt.

3) Klipsch Reference Premiere RP-280 (€ 3.000)

De nieuwe Reference Premiere-speakerfamilie is precies dat: een referentie op vlak van surroundgeluid. Onder meer het gebruik van hoorntweeters garanderen een indrukwekkende filmervaring.

4) Sony STR-DN1060 (€ 579)

De opvolger voor de prima klinkende DN1050 behoudt de geluidskwaliteit, maar voegt er geavanceerde streamingmogelijkheden en multiroom aan toe. Er ontbreekt maar weinig aan deze 7.2-versterker van 165 watt.

5) Teufel LT5 licensed by Dolby Atmos (surroundspeakers) (€ 3.499)

Combineer deze speakerset met een Dolby Atmos-compatibele receiver en je ondergaat een ongelooflijke surroundervaring. De speakers zien er in tegenstelling tot andere Atmos-producten slank en verfijnd uit.

 6) Yamaha CX-A5100 (€ 2.699)

De CX-A5100 is het nieuwe Yamaha-vlaggenschip op het gebied van surroundsound. De voorversterker ondersteunt 13 kanalen voor surroundspeakers en twee subwoofers. Bovendien werkt hij naadloos samen met het MusicCast-platform.


 

 

 

Soundbar van het jaar

1) Arcam Solo (€ 999)

De Solo van Arcam zorgt voor een warm en detailrijk geluid. Een soundbar met een mooi uiterlijk en behalve voor tv kan het ook dienen als een hoge kwaliteit stereo-installatie voor in je huis. 

2) DALI Kubik One (€ 999)

DALI uit Denemarken is een gevierde naam als het op luidsprekers aankomt. De Kubik One is hun eerste soundbar – of moet dat stereo-soundsystem zijn? Via Bluetooth of een van de fysieke ingangen lever je muziek aan deze designtopper.

3) Raumfeld Soundbar (€ 1.299)

De Soundbar voegt het hifi-geluid van moederhuis Teufel samen met de multiroom-mogelijkheden van Raumfeld. Het resultaat is een stijlvolle soundbar die geleverd wordt met een krachtige subwoofer die je onder de zetel kan schuiven.

4) Samsung HW-J650 (soundbar) (€ 599)

Door vier ingebouwde speakers, die een balans tussen lage en hoge tonen verzorgen, kun je met de HW-J650 overal in je kamer genieten van mooi geluid. Hij is deel van Samsungs Multiroom-familie en kan uitgebreid worden met twee extra speakers voor surroundgeluid.  

5) Sonos PLAYBAR (€ 799)

De PLAYBAR is de meest verkochte soundbar ter wereld. Met zijn vele streamingopties en een nieuwe update die de klank danig verbeterde, zal dat wellicht nog even zo blijven. Voeg een Sub en twee Play-speakers toe voor surroundgeluid.

6) Yamaha YSP-5600 (soundbar)(€ 1.799)

Moet je voor Dolby Atmos echt je woonkamer volstouwen met speakers? Neen, zegt Yamaha. Deze YSP-5600 is de eerste Atmos-compatibele soundbar ter wereld – en meteen een van de indrukwekkendste surroundproducten ooit. 

 

 

 


EDITORS' CHOICE