NIEUWS

Luidspreker van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

Voor elk wat wils in deze categorie: van kostbare überspeakers tot, vooruit, nog meer kostbare überspeakers... Én meer betaalbare modellen. Toch kan er maar één de Luidspreker van het Jaar worden… Onze selectie, bij dezen!

 

 

1) Bowers & Wilkins 804 D3 (€ 9.000/paar)

De 800-reeks van Bowers & Wilkins zijn van de bekendste speakers in de hifi-wereld. Ook de gloednieuwe 804 D3 is trouw aan die erfenis, met respect voor het verleden maar wel met een stevige scheut spitstechnologie.

2) Dali Opticon 8 (€ 2.598/paar)

Het grote vlaggenschip van de Dali Opticon-serie met 20 cm woofers. De twee 8”-basspeakers kunnen een grote kamer vullen met muziek en/of filmgeluid in perfecte hifi-kwaliteit, en dat voor een redelijke prijs.

3) Focal Sopra N°2 (€ 11.998/paar)

De Sopra N°2 is letterlijk en figuurlijk een luidspreker van formaat. Een hoop geld: maar je krijgt er een prachtige luidspreker voor terug, met Focals unieke geïnverteerde Beryllium-tweeter.  Zowel in zijn klassieke kleuren als in knaloranje of felrood is de N°2 een echt pronkstuk.

4) Harbeth Super HL5 plus (Kersen € 4.590, Eucalyptus € 4.750, Rosewood, Tiger Ebony € 4.870/paar)

Voor de luisteraars van klassieke muziek is de Super HL5 plus een goede koop, zeker als je houdt van een retro-uiterlijk. Transparantie en een enorme soundstage zijn de zaken waar Harbeth mee uitpakt – en die muziekfans zullen bekoren.  

5) Kii Three (€ 10.000/paar)

De Kii Three is een actieve luidspreker die zowel bedraad als draadloos werkt. Er wordt gewerkt met de nieuwste Ncore klasse D technologie, en bovendien beschikt iedere luidspreker over zes 250 watt versterkers die elke unit apart aansturen. 

6) Monitor Audio Gold 300 (€ 4.250/paar)

Monitor Audio vernieuwde zijn bijna-toplijn. De nieuwe Gold 300 bevat twee 6,5-inch bassdrivers, een 4-inch midrange-driver en MA’s bekende C-Cam linttweeter. Oprecht het topstuk uit de Gold-serie van Monitor Audio. 


 

 


EDITORS' CHOICE