NIEUWS

Multiroom en Wireless speakers van het Jaar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2015

In 2015 zagen we hoe multiroom een enorme hype werd. Bijna elk audiomerk bracht nieuwe multiroom producten op de markt of gaf een bestaande productlijn een multiroom update. Kies hieronder je favoriete multiroom product, waarbij we de speakers een aparte categorie hebben gegeven.

Multiroom (docks etc) van het jaar

1) Bluesound Pulse Mini (€ 599)

De krachtige Bluesound Pulse had als minpunt de forse grootte. Met de Pulse Mini is nu een compact alternatief. Uitgerust met alle bekende Bluesound netwerk-mogelijkheden, zodat je muziek tot 192 kHz/24-bit kan streamen van je NAS, streamingdiensten en via Bluetooth. 

2) Bluesound Node 2 (€ 549)

De succesvolle Bluesound Node was al heel veelzijdig. Maar toch is de helemaal opnieuw ontworpen Node 2 nog beter. Een nieuw design, een IR-oog, ingebouwde controls en de slimme Bluesound-software maken de Node 2 toch een echte must-have.

3) Devialet Phantom (€ 1.690)

De Phantom is een draadloze speaker zoals geen ander. Zowel qua design als qua gebruikte techniek is het iets heel bijzonder, propvol hightech van de hand van Devialet. Je kan ook meerdere Phantoms in een multiroom-opstellingen inzetten.

4) Denon HEOS 1 (€ 249)

Denons HEOS-lijn wordt dit jaar uitgebreid met deze compacte speaker, die door middel van een extra accessoire ook op batterijen kan werken. Hij is klein, handzaam, maar toch krachtig.

5) Sonos Play:5 (€ 579)

De Play:5 is klankmatig een immense verbetering ten opzichte van zijn voorganger met voldoende vermogen en detail om een hele kamer te onderhouden. Gecombineerd met de Trueplay-tuning klinkt hij top.

6) Samsung R3 (€299)

De R3 van Samsung heeft een eenvoudig ontwerp, maar geeft iedere ruimte iets bijzonders. Via de bovenkant van de speaker makkelijk te wisselen tussen WiFi, Bluetooth en TV SoundConnect. 

 

 

 

Wireless speakers van het jaar

1) Naim Mu-so (€ 1.250)

De Mu-so is een schitterend ontworpen muzieksysteem dat duidelijk de signatuur draagt van de ontwerpers bij high-end fabrikant Naim audio. Waarbij gebruikskwaliteit, vormgeving en weergave alle drie een gelijke aandacht hebben gekregen.

2) Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless (€ 699)

Een sieraad voor je huis. De Zeppelin Wireless ondersteunt al je favoriete apps en apparaten, en heeft naast Airplay nu ook Bluetooth (aptX) aan boord.

3) KEF MUO (€349)

Een van de beste wireless speakers van dit moment. Een Bluetooth-luidspreker met een luxe uitstraling die mooi refereert naar KEF’s legendarische MUON-speakers.

4) Bose Soundlink Mini 2 (€ 279)

De Soundlink Mini II is net zoals zijn voorganger een fijne, compacte speaker. Handig om mee te nemen op reis, en prima in niet al te grote ruimtes.

5) JBL Pulse (€ 199)

Bijzondere wireless speaker: de JBL Pulse zorgt namelijk voor een lichtshow in je woonkamer. Door middel van de JBL-app kun je snel en eenvoudig een eigen lichtshow regisseren. Levert bovendien een helder geluid.

6) Philips BT-3500 (€ 79)

Budget-vriendelijke speaker van Philips. Handig en simpel in gebruik en bovendien geeft de speaker veel volume af en een duidelijk geluid. Aanrader voor diegene die niet teveel geld wil besteden aan een wireless speaker. 

 


EDITORS' CHOICE