ARTIKEL

Gigantisch beest

Strak en mooi? Snel en muzikaal? Natuurlijk hebben we het over Densen. Ik blijf er verliefd even naar staan kijken.

High End Munchen - Arcam

Een keuze makend uit wat ik nog meer tegenkom sla ik een paar merken over (Progressive Audio, Kef, The Gryphon) en kom bij de nieuwe Arcam AVR600 AV receiver van 7 x 120 Watt. Een beest dat mij tot wanhoop zou drijven met zijn vele aansluitingen. Pure Arcam kwaliteit en bedieningsgemak. Natuurlijk geschikt voor HDMI 1.3 en ingebouwde DAB tuner. In een surround opstelling door heel wat mensen beluistert over KEF speakers.

High End Munchen - Arcam

De Harman ruimte staat vol met JBL, Levinson en Harman Kardon. Er speelt niets, wel staat er apparatuur open om het inwendige te bekijken. Toch is het er zo heet dat het lijkt of alle klasse A versterkers tegelijk aanstaan. Door de felle spots die ze gebruiken. Een bijzondere plek voor Ayre, ook dat staat er alleen te staan.

High End Munchen - Ayre

Uiterlijk verre van mijn smaak, veel geprezen om het geluid zijn A.D.A.M. luidsprekers. Nu leverbaar in Nederland via de nieuwe importeur. Gunstige prijs/kwaliteit is een moderne jas. Verbazingwekkend het resultaat van de A.D.A.M. A5 actieve monitor. Ik denk dat veel bezoekers nog steeds de niet aanwezige subwoofer aan het zoeken zijn.

High End Munchen - ADAM

Ach ja, Arcam kan er wat van, Denon ook. Pak zeven kanalen bij elkaar, doe er een kast omheen en je hebt een beest in huis. Op Marantz kom ik later terug, nu vast het gewone nieuws zoals de vele nieuwe types in versterkers en cd spelers. Tot en met de UD9004 universele speler voor cd, dvd, blu-ray en sacd. Vanaf september leverbaar voor 5500 Euro.

High End Munchen - Marantz

Afgeleid van de Mordaunt-Short Performance is de Performance 2 monitor. Ook pas vanaf september leverbaar voor 1500 Euro per stuk. Ze stonden er maar speelden niet.

High End Munchen - Marantz Mordaunt

Een toppertje van Marantz is de CR502. Een cd receiver van 4 x 25 Watt die in twee kamers muziek laat spelen. Compact, voor de studeerkamer, jongenskamer of overal waar muziek een wens is en ruimte plus budget beperkt. Voor 449 Euro de uwe.

 


EDITORS' CHOICE