ARTIKEL

Ken Ishiwata

Blumenhofer Acoustics brengt hoorns. Van groot tot veel groter. Speelde op Leben versterkers erg fraai. Ik heb er lang zitten luisteren en mij opnieuw verbaasd hoe goed een hoorn kan presteren. Beter dan de Cessaro hoorn een paar kamers verder naar mijn idee. Al gingen die veel dieper in het laag met de enorme subwoofers erachter. Op de voorgrond draaide de TW Raven top platenspeler zijn rondjes. Ach ja, als ik het geld had wist ik het wel.

High End Munchen - Blumenhofer

De beste speakers ter wereld noemt hij ze zelf, de YG Acoustics luidsprekers in hun aluminium behuizing. Kan best zo zijn, maar op deze show kwam dat er niet helemaal uit. Teveel aandacht voor de verkoop, te weinig aandacht om het goed op te stellen. Jammer, het systeem heeft een enorme potentie.

High End Munchen - YG

Van Advance Acoustic zag ik een geweldig leuke tuner. AM/FM, DAB en internet radio. Buizen uitgang, XLR en cinch voor 699 Euro. Al hoop ik dat in die prijs ook de DAB en internetradio module begrepen is, maar dat zal wel niet.

High End Munchen - MBL

MBL showde meerdere primeurs. Twee vloerstaande luidsprekers, uiteraard met de unieke rondstralende hoogweergevers. Op verzoek van de klanten strakker (hoekiger) van vorm dan ik gewend ben. Ook hier een nieuwe dac om in te spelen op de trend van streaming audio en harddisk opslag.

High End Munchen - MBL

De demo was helaas op het grote systeem en niet op de primeurs, ach, het speelt daar altijd zo heerlijk dat ik het ze graag vergeef.

Ken Isiwata

Het slot van de dag, het bier lonkt al, geeft Marantz een demo, verzorgt door Ken Ishiwata zelf, met de PM-KI Pearl cd/sacd speler en versterker. Beide componenten 2800 Euro per stuk. Op de grote Mordaunt-Short Performance luidsprekers. Ken vertelt zijn levensverhaal en illustreert dat met muziek uit zijn lange loopbaan. Heerlijk om werk uit 1956 weer eens te horen. Verbazingwekkend hoe goed opgenomen in mono.

High End Munchen - Pearl

De Pearl serie doet het in de ruimte uitstekend en collega Theo Wubbolts van HVT fluistert in mijn oor dat KI zichzelf heeft overtroffen met de Pearl serie. Ik geloof hem, luister geconcentreerd en laat daarna de beurs voor wat hij is. Uitrusten, iets drinken en eten. Dan op tijd naar bed om op dag twee weer fris te kunnen zijn.

Dit verslag wordt in drie delen gepubliceerd. Deel 2 leest u hier, en voor deel 3 klikt u hier.


EDITORS' CHOICE