ARTIKEL

Rijke Russen

Weg uit deze hal, de trap op naar boven, naar het eerste atrium. Daar treffen we als eerste Joachim Gerhard met zijn Sonics luidsprekers. Misschien mikt hij met deze beurs op de rijke Russen, ik kan geen andere reden bedenken om een topproduct als het zijne te gaan versieren met glimmers rond de conusrand.

High End Munchen - Sonics

Bestaande uit drie kasten, laag-midden-bandtweeter. Sonics maakt zijn systeem graag uit losse, gekoppelde kasten om onderlinge invloeden te vermijden. Speelt verdienstelijk, glimmers of niet. Alleen, het ziet er echt niet uit Gerhard!

High End Munchen - Sonics

Finite Elemente verrast niet alleen met nieuwe meubels, ze maken ook luidsprekers. En niet de eerste de beste. Met Trigon versterking en bron geniet ik van muziek. Een zelfde klasse als Sonics bijvoorbeeld. Daarentegen valt Triangle tegen. Het zal de ruimte zijn, de elektronica, ik weet het niet, ik ben beter gewend als de Nederlandse importeur een demo geeft.

High End Munchen - Finite

Ik luisterde naar de Magellan Quatuor SE, vier woofers, basreflex en tweeter met een kleine hoorn. Een Magellan in schaapskleren.

High End Munchen - Avantgarde

Toch maar snel door naar Avantgarde. Wederom de opstelling met de Trio en zes bashoorns. Nog steeds overweldigend, toch had ik na drie jaar München graag eens een ander systeem beluisterd. Leuk is het verhaal achter de versterker. Om met enige trots uw kabels te kunnen tonen heeft Avantgarde zijn versterker tijdens de bouw een kwartslag gedraaid. Dat maakt dat uw kabels links duidelijk zichtbaar zijn en blijven. Althans bij de voorversterker, de eindversterker gebruikt de ruimte voor de koellichamen. De voorversterker is geheel dubbel mono opgebouwd met twee opvallende grote knoppen aan de bovenzijde om de bron te kiezen en het volume te regelen. Geen kijkje aan de binnenkant, wel genieten van het resultaat via muziek.

High End Music - Avantgarde

Tja, high end, je kunt er niet omheen. Crystal Cable speelt op VTL versterking en dCS digitale bron hun geweldige glazen luidspreker de Arabesque. Vriend en vijand blijven zich verbazen over zowel de uitvoering als de kwaliteit.

Arabesque

Om de set te verpakken in een gelijkwaardige vorm, maakt Crystal Cable glazen rekken (haast een oneerbiedig woord), desnoods leverbaar met een pianoklavier als zijkant of in luxe fineer. Ik heb het gevoel dat de speakers met Bryston versterking in Rotterdam nog beter uit de verf kwamen. Moeilijk, dat was andere show, andere ruimte etc.

Arabesque totaal

Bluehorizon is een spin-off van Isotek. De Proburn is een kabelinbrander die ik graag aan mijn collectie apparatuur zou toevoegen. Lijkt me superhandig.

Blue Horizon High End Munchen

Van Bluehorizon komt een hele reeks hebbedingen voor de audiofiel uit. Van Isotek zelf het fraai verpakte Aquarius netfilter. Zes uitgangen die samen ruim 3600 Watt kunnen leveren.

High End Munchen - BlueHorizon Isotek


EDITORS' CHOICE