ARTIKEL

Lelijk ontwerpen

Winnaar van de wedstrijd “lelijk ontwerpen” is mogelijk Silbatone Acoustics. De luidspreker lijkt gesponsord door Mercedes Benz en Boeing.

High End Munchen - Silbatone

Achter de opvallende grill een enkele Manger unit, die zijn naar achteren gestaalde energie een weg laat vinden in een slakkenhuis, gekoppeld aan een hoorn. Hij is lelijk, groot, zwart en plomp, maar speelt niet onverdienstelijk op een 300B buizenversterker.

High End Munchen - Silbatone

Herman van den Dungen heeft de grootste moeite mij te laten snappen wat nu nieuw is aan de PrimaLuna versterkers. Aan de hand van een schema weet ik nu dat de ProLogue One en Two gaan uitlopen en worden vervangen door de ProLogue Classic en Premium. Omschakelbaar voor EL-34 en KT-88 buizen, meer beveiligingen, snellere diodes in de voeding, uiteraard Adaptive Auto Bias en in de Premium nog betere uitgangstrafo’s. In de DiaLogue is de reeks nu compleet, geïntegreerd, voor en mono of stereo eindversterkers, KT-88 of EL-34 en een bijpassende cd speler.

High End Munchen - Krell

Van Krell, ook geleverd via Durob, zagen we de Krell S-300i versterker, die we naar we hopen binnenkort aan de tand gaan voelen. In de Evolution serie is Krell zichzelf voorbij gegaan met een dubbel mono voorversterker met losse voedingen, geheel links en rechts gescheiden in vier behuizingen. Idem voor de eindtrappen. Een voor-eind combinatie bestaat dus uit 8 kasten. Ik heb even staan kwijlen bij de Krell SACD spelers, een geweldig uiterlijk en ik denk een even nobel binnenwerk.


EDITORS' CHOICE