ARTIKEL

Nog meer draaitafels

Opnieuw een draaitafel merk. The Funk Firm toonde een verbeterde versie van de Vector, uiteraard de Sapphire en voor de bezitters van een Technics heeft The Funk Firm een heel mooie upgrade. Ze pakken de arm aan, de aandrijving en de servo.

High End Munchen - The Funk Firm

Funk doet iets heel slims met de armen die zij gebruiken. Ze zorgen via een inwendige versteviging van de buis, overigens een in de basis simpel stuk plastic, dat de buis niet kan torderen of doorbuigen. Wat bijna alle resonanties opheft in de arm. De eerste die het flikt, gelijk in het groot.

High End Munchen - The Funk Firm

Goldmund zet een high end Blu-Ray speler neer. En wat voor één. De Eidos Reference Blu wordt in een oplage van 50 stuks gemaakt. Het geveerde deel weegt 30 kilo, de basis waar de speler op rust nog eens 82 kilo. Vier man waren nodig om het gevaarte op zijn plaats te krijgen. De gelukkige bezitters van een Eidos Reference kunnen die laten ombouwen tot een “Blu”.

High End Munchen - Goldfirm

De eerste Nederlander kom ik tegen. De importeur van Audiovector, Jan-Kees Harteveld van Tophifi.

High End Munchen - Audiovector

Vol trots laat hij een knalrode uitvoering zien van de “S series” luidspreker, om mij daarna het nieuwe topmodel te laten horen. Prijs nog niet bekend, levertijd laat nog even op zich wachten en toch zijn er al modellen verkocht. De doorgewinterde Audiovector luisteraar zal er van smullen.

High End Munchen - Audiovector

Naast de speakers levert Audiovector nu luidsprekerkabels onder de naam Zero Compression. Dat is volgens de leverancier precies wat ze doen, neutraal en compressieloos weergeven. Wie een hekel heeft aan kabels en vloerstaanders kan zich wenden tot de inbouw of on-wall systemen. Los blijft fraaier, helaas niet voor het oog. Hoewel die knalrode…

High End Munchen - Audiovector


EDITORS' CHOICE