ARTIKEL

Driehoek in plaats van vierkant

Thorens komt met de Tri-Balance TD 309 platenspeler met TP 92 arm. Vorm volgt functie voor de driepunt ophanging. Een opvallend fraai uiterlijk dat eindelijk in positieve zin afwijkt van de ouderwetse vierkante bak. Nog even wachten tot in september de echte levering gaat beginnen. Anders kunt u altijd nog de TD 550 kopen met TP 125 arm. Iets duurder, meer conventioneel, nog hoger op de ladder.

High End Munchen - Thorens

Leverancier E.A.T. ( van die hele dure KT-88 buizen) heeft zich op de draaitafel markt geworpen.

High End Munchen - EAT

Met een klap. De Forte is zwaar, groot, bestaat uit twee delen en in de wandelgangen prijst men hem de hemel in. Geschikt voor 12 inch armen van Pro-ject, SME of Ortofon. Wilt u iets anders, dan kan dat vast wel.

High End Munchen - EAT

Last but not least in deze hal is PMC. Na jaren eerst alleen voor studio’s te hebben gewerkt, toen ook de huiskamer is gaan vullen, stappen deze Engelsen voor het eerst in het betere design werk. Onder de naam FACT komen ze met een nieuwe reeks luidsprekers, die puntgaaf zullen worden afgewerkt in luxe fineersoorten.

High End Munchen - PMC

Slank, hoog en diep. Een tweeweg systeem met twee parallelle woofers in een transmission line en daarboven een tweeter komt het eerste beschikbaar. Verwacht rond oktober dit jaar. De eerste indruk is fabelachtig. Strak, zuiver, onvervormd, duidelijk met de roots in de studiowereld, tegelijk gemaakt voor de huiskamer. Ik kan niet wachten tot deze jongens mijn kamer gaan vullen met geluid.


EDITORS' CHOICE