ARTIKEL

Een etage lager

Om alle exposanten te bezoeken wordt het nu toch echt tijd een etage lager te gaan kijken en luisteren. Ik neem de lift en merk direct dat het ondertussen fors drukker is geworden in het Doelen gebouw. Naast een groot aantal exposanten in de foyer van de Willem Burgerzaal zijn er ook 3 aparte ruimtes ingericht.

Audiac @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Audiac beschikt over de Beuningenzaal, een grote ruimte waarin twee sets opgesteld staan. Op het moment dat ik binnen kom speelt er een set Wilson Watt speakers gecombineerd met Ayre elektronica. In de andere hoek staat een set fraaie Thiel CS3.7 speakers geduldig te wachten tot ze mogen laten horen wat ze waard zijn. Ook deze speakers zijn gekoppeld aan Ayre elektronica.

Thiel @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Een relatief eenvoudige set bestaande uit K5X voorversterker, V5X eindversterker en CX7 cd-speler. Verder is de nieuwe Arcam AVR600 surroundreceiver te bewonderen en kunnen de bezoekers zich vergapen aan de bijzondere Vivid luidsprekers.

In de naastgelegen Schadee zaal heeft Joenit, importeur van onder andere Totem en Rega, zijn tenten opgeslagen. Joenit heeft patent op het geven van goede demo’s, ook nu is er weer niets mis mee. Weliswaar heeft men er voor gekozen de set deze keer plain and simple te houden maar het resultaat mag er zijn. Totem Hawk speakers, kleine vloerstaanders, worden gecombineerd met de in eigen beheer ontwikkelde Be Chocolate cd-receiver. Een set met een hoge aaibaarheidsfactor geschikt voor mensen die geluidskwaliteit willen combineren met een fraai design. Uiteraard staat er ook een Rega set speelklaar opgesteld inclusief een draaitafel.

Dynaudio @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Dynaudio Nederland heeft de Hudig zaal ter beschikking en flink uitgepakt. De splinternieuwe Sapphire speakers zijn gekoppeld aan elektronica van Leema. Luisterend naar Black Magic Woman van Santana doet bij mij de vonk niet overspringen. De combinatie legt voor mij teveel de nadruk op analytisch luisteren, ietwat emotieloos. Wanneer geswitched wordt naar de Focus 360 speakers valt alles meer op zijn plaats. Het geluid is nu helder en open maar ook muzikaler en swingender. Ook interessant zijn de Focus 110 actieve speakers die rechtstreeks op bijvoorbeeld een tv of iPod aangesloten kunnen worden.

EDITORS' CHOICE