ARTIKEL

Doelenshow 2009 - Het Verslag

Na 2 jaar werd er weer een audioshow van formaat in “de Doelen” te Rotterdam georganiseerd. De opzet ten opzichte van voorgaande jaren is iets gewijzigd. Deze keer lag het accent van de show op de apparatuur en muziek, waar voorheen Lifestyle en design een belangrijk aspect van de show vormden. Ook waren dit jaar voor het eerst een aantal vooraanstaande Rotterdamse audiowinkels als Audio Gallery, Multifoon en Snijders vertegenwoordigd. Om het de bezoeker makkelijk te maken waren de toegangskaarten gedurende het gehele weekend geldig. Gezien het grote aantal exposanten, maar liefst meer dan 35, geen overbodige luxe. Snel aan de slag dus om u van alle noviteiten op de hoogte te brengen.

Wanneer ik zondagmorgen rond 09.45 de Doelen betreedt is er al volop bedrijvigheid, en ben ik absoluut niet de eerste bezoeker. Om eventuele drukte te vermijden neem ik direct de lift naar de vierde etage. In de grote “Fortis” zaal geven drie importeurs acte de presence. Zij hebben onderling goede afspraken gemaakt en geven elkaar de gelegenheid om beurtelings circa 20 minuten de opgestelde set te demonstreren.

Audiovector @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Top Hifi mag het spits afbijten. Peter Stenberg, salesmanager van Audiovector, verzorgt de demo. De opgestelde set bestaat uit een paar Audiovector S6i Avantgarde speakers gecombineerd met fraaie Exposure M.C.X elektronica. Visueel is het in ieder geval al dik in orde. Beurzen zijn per definitie niet de juiste omgeving om apparatuur te beoordelen, maar spelend in een ruimte van meer dan driehonderd vierkante meter met nog meer sets in de ruimte is welhaast onbegonnen werk. Toch weten de S6i’s in combinatie met de top elektronica de ruimte met muziek te vullen. De potentie is duidelijk hoorbaar.

De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Het is prettig te constateren dat zowel de importeur als de fabrikant houden van “normale” muziek om hun product te demonstreren. Geen audiofiel tingel tangel werk maar gewoon lekker swingen. Per 1 januari vertegenwoordigt Top Hifi ook het Canadese high-end merk Oracle, zeer prijzig maar o zo mooi. Helaas slechts te bekijken en niet te beluisteren stond een Delphi Drive met SME345 arm opgesteld naast een CD1500 cd-speler. Kleiner nieuws was er nog van Audiovector in de vorm van 3 types luidsprekerkabels, werkend volgens het “Zero Compression” principe waarbij vooral de absolute fase van belang is.


EDITORS' CHOICE