ARTIKEL

A Dutch Statement

Snel door naar de buren, Bouke Seelemeijer van BSA staat te trappelen om muziek te laten horen. Elektronica van het Zwitserse Neukomm, onder andere de splinternieuwe CD34S, gecombineerd met Piega TC30X luidsprekers, een full range ribbon speaker. Aangesloten met Synergistic Research Tesla kabels. Ook van Tesla is de gebruikte Powercell, deze zorgt naast schone stroom ook voor de juiste fase en werkt hiervoor met een aantal gepatenteerde oplossingen. Luisterend naar muziek van Boudewijn de Groot laat dit systeem mooie dingen horen. De apparatuur van Neukomm combineert erg fraai met de Piega’s. Veel Piega nieuws de komende tijd, over zes weken wordt de nieuwe T-Line geïntroduceerd. Betaalbare full aluminium luidsprekers inclusief een subwoofer met iPod aansluiting. In oktober volgt dan nog een topper in de vorm van een dipool ribbon speaker.

Leema @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Naast BSA staat Daluso met speakers van Nederlandse bodem gecombineerd met elektronica van AMR. Deze bijzonder vormgegeven Dutch Statement XL speakers zullen relatief makkelijk een plaatsje in de luisterruimte vinden. Ze zijn erg ondiep, niet al te hoog en ook niet extreem breed. De afwerking is smetteloos met een heel mooie hoogglans lak. Luisterend naar een stuk muziek met veel slagwerk laat horen dat de speakers, zeker afgezet tegen het formaat, een zeer realistische laagweergave weten te creëren. De elektronica is hier natuurlijk mede debet aan, de nieuwe AMR777 hybride serie geeft hier een fraai visitekaartje af. Zowel de versterker als de cd-speler wisselen voor 3600, - euro van eigenaar. Voor AMR begrippen zeer betaalbaar, en dat terwijl er nauwelijks op de techniek bezuinigd lijkt te zijn. Een interessante primeur!

Isem Audio @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Naast AMR staan er ook diverse componenten van Isem Audio opgesteld. De Ego serie waarbij, de elektronica verpakt is in kasten van het midi formaat. Ook staat er een speelklare set bestaande uit componenten uit de Isem Element serie gecombineerd met Bravo monitor speakers.

EDITORS' CHOICE