ARTIKEL

Geen ideale ruimte

Snel door naar de Ruyszaal waar Aspera Audio demonstreert met producten van onder andere PS Audio en Metronome. De zaal is volledig akoestisch onder handen genomen door Franck Tchang van Acoustic System. Ondanks alle moeite die de importeur zich getroost heeft klinkt de set niet zoals het onder meer ideale omstandigheden zou kunnen. De ruimte is hier vrijwel zeker debet aan.

PS Audio @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Laatste exposant op de vierde etage is Dimex. Recent hebben zij Bel Canto aan hun pakket toegevoegd.
Fraaie apparatuur met een afwijkend strak uiterlijk en van uitstekende kwaliteit. Om dit te laten horen heeft de importeur groot uitgepakt. Er speelt een complete set bestaande uit een cd-drive, dac, voorversterker en een rij monoblokken. Via de pre-out aansluitingen van een Cambridge 640R surroundreceiver is contact gemaakt met de Bel Canto set zodat ook surround beluisterd kan worden.

BelCanto @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Speakers zijn van Definitive Technology, allemaal uit de Mythos serie. Luisterend in stereo naar een opname van Michael Bublé laat een mooi schoon geluid horen met een zeer beheerste laagweergave. Het is moeilijk er een waarde oordeel aan te hangen met allemaal onbekende parameters zoals de ruimte, elektronica en speakers. Duidelijk is wel dat er veel potentie in deze set zit.

Cambridge Audio @ De Doelen Lente Hifi 2009
(Foto: Jiri Büller)

Verder staan speelklaar opgesteld de nieuwe Spendor A5 en A6 vloerstaande speakers en Amphion speakers, beide gecombineerd met Cambridge elektronica.


EDITORS' CHOICE