NIEUWS

Eindversterker A400S is het eerste product van het nieuwe Franse merk Abora

Er is een nieuw merk verschenen op de high-end audiomarkt genaamd Abora. Ontwikkeling en productie worden geleid door Frank Bourne, die ook verantwoordelijk is voor het maken van exclusieve versterkers voor het eveneens Franse Apurna. Het eerste apparaat van het nieuwe Franse merk Abora is een stereo eindversterker genaamd A400S. De beschikbare informatie is nog erg spaarzaam, maar wat wij weten willen wij alvast delen met onze lezers. 

Abora maakt gebruik van technologie van Apurna, maar met wat minder verfijningen. Dure componenten die niet zouden misstaan in de ruimtevaart zijn geschrapt, alsmede het kostbare volledig aluminium chassis van Apurna. Dit resulteert volgens de ontwerpers in dezelfde geluidssignatuur, maar voor de helft van de kosten.

De nieuwe Abora A400S kan naar verluidt 200 Watt per kanaal aan acht Ohm en 400 Watt aan vier Ohm leveren. De A400S is dual mono opgebouwd en werkt in klasse AB. De frontplaat van de A400S is gemaakt van metaal of een combinatie van metaal en hout. De foto’s tonen verschillende prototypes. De A400S die uiteindelijk in de winkel komt te staan zal aan de zijkanten voorzien zijn van koelribben.

De adviesprijs van de Abora A400S is 19.000 euro. Het is de bedoeling dat er in het voorjaar van 2024 ook een geïntegreerde versterker op de markt zal verschijnen en die zou 26.000 euro moeten gaan kosten.

 


EDITORS' CHOICE