NIEUWSFiio

De FiiO TT13 is een volautomatische platenspeler met Bluetooth

Het Chinese FiiO doet mee aan de vinylrevival en heeft een draaitafel genaamd TT13 aangekondigd op de High End München. Het Chinese merk is meer bekend door zijn portfolio van digitale producten, maar komt nu met zijn eerste draaitafel en het is meteen een volautomaat. De levering laat nog even op zich wachten.

FiiO TT13

De TT13 werkt volledig automatisch, met stop-, start- en herhaalfuncties, naast een automatisch hefmechanisme. Het exemplaar op de beursvloer was overigens naar verluidt een prototype en zal nog worden gewijzigd en aangevuld, o.a. met een knop om het toerental te kiezen.

de TT13 is ook voorzien van Bluetooth-connectiviteit, die de aptX HD-codec ondersteunt, zodat je je platen kunt streamen naar compatibele draadloze luidsprekers en hoofdtelefoons. Er is ook een ingebouwde phono-trap, maar in tegenstelling tot wat tamelijk gebruikelijk is, kan de phono-versterker niet worden uitgeschakeld. Een andere phono-versterker gebruiken lijkt dus niet mogelijk.

De TT13 heeft een riemaangedreven draaiplateau met een slanke aluminium constructie door de plint en toonarm, en wordt geleverd met een MM-element van Audio-Technica type AT3600L. Een slanke IR-afstandsbediening wordt ook meegeleverd.

Het prototype vertoonde  mooie LED-accenten voor het logo en rond de draaischijf, die groen oplichten wanneer de toonarm richting de plaat beweegt en blauw zijn wanneer deze in stand-by staat.

De FiiO TT13 zal naar verwachting over een paar maanden verkrijgbaar zijn en zal dan vermoedelijk circa 300 euro kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE