NIEUWS

Wattson Audio Madison LE Amplifier: minimalistische eindversterker, te zien op HEM

De Zwitserse audiofabrikant Wattson Audio heeft een minimalistisch portfolio van minimalistische producten. Het nieuwste product is de Madison Amp Lounge Edition, een stereo eindversterker die wordt gepresenteerd als de perfect partner voor de Madison LE System Controller. Wattson Audio staat op de beursvloer van de komende High End München.

Wattson Audio Madison LE Amplifer: “klein kan mooi zijn”

Met afmetingen van 215 x 290 x 85 millimeter (B x D x H, zonder aansluitingen) en een gewicht van zeven kilogram mag de Madison LE Amplifer van Wattson Audio compact genoemd worden. De fabrikant geeft een bandbreedte op van 2 Hz tot 500 kHz (op niveau -3 dB met een luidsprekerbelasting van acht Ohm).

Het chassis is uit massief materiaal gefreesd en biedt optimale afscherming en mechanische eigenschappen. De bewerking wordt lokaal uitgevoerd en volgens de fabrikant worden minder hulpbronnen in termen van materialen en energie gebruikt, waardoor het product een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat.

Het klasse AB circuit heeft een ontwerp met lage feedback, opgebouwd rond dubbele transformatoren en een substantiële, lineaire voeding met op maat gemaakte condensatoren. Het audiocircuit zelf is volledig symmetrisch en volledig opgebouwd uit discrete componenten, van ingangsbuffer tot uitgang. Muzieksignaal kan binnenkomen via gebalanceerde XLR- of single-ended cinch-ingangen. De uitgangstrap is voorzien van een enkel paar zorgvuldig geselecteerde, krachtige, bipolaire transistors per kanaal.

Wattson Audio Madison LE Amplifer: flexibele operationele topologie

Volgens de ontwerpers onderscheidt de Madison LE Amplifer zich van de massa doordat hij op verschillende manieren kan worden gebruikt. Het toestel is een belastingtolerante stereo-versterker van 50 Watt per kanaal aan acht Ohm (80 Watt aan vier Ohm) en kan handmatig worden geschakeld naar bi-amp of high-current monomodus. In dat laatste geval levert de Madison LE Amplifier 60 Watt aan acht Ohm en 100 watt aan vier Ohm. Door de monomodus met hoge stroomsterkte te selecteren, wordt de volledige stroomvoorziening toegewezen aan één enkel uitgangskanaal.

Door de bi-amp-modus te selecteren wordt het binnenkomende signaal van een enkele ingang naar beide uitgangskanalen geleid. Dat is perfect voor verticale bi-amping zonder. Een tweede set verbindingen is niet nodig.

Degenen die de komende High End Show in München bezoeken, kunnen de Madison LE Amplifier  zien, horen en ervan genieten, samen met de Madison LE System Controller, Apertura-luidsprekers en Luna Cables, in Atrium 4.2, kamer F204.

Wattson Audio Madison LE Amplifier: prijs en leveringinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar naar verluidt gaat de levering in de loop van het vierde kwartaal van 2024 beginnen met een adviesprijs van circa 6.500 euro.


EDITORS' CHOICE