NIEUWS

Lorenzo Audio Labs 211PP mono eindversterkers en 2A3 voorversterker debuteren op HEM 2024

De Spaanse fabrikant Lorenzo Audio Labs presenteert op de komende High End audiobeurs in de Duitse plaats München zijn eerste set versterkers. De 211PP is een mono eindversterker en de 2A3 is een voorversterker die bestaat uit kwee kasten. Zowel de eindversterkers als de voorversterker hebben buizencircuits. Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.

Lorenzo Audio Labs: eerste luidsprekers, nu ook versterkers

Lorenzo Audio Labs (LAL) is een jonge Spaanse audiofabrikant die tot op heden een viertal luidsprekers in zijn portfolio heeft opgenomen. De nieuwe buizenversterkers zijn de eerste actieve componenten en de Spaanse fabrikant belooft meteen het hoogste niveau van weergave te zullen bieden.

De kasten van de nieuwe versterkers zijn net als de luidsprekers gemaakt van Panzerholz-hout. Deze houtsoort wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn niet-resonante eigenschappen en lineairiteit over het gehele audiobereik, gecombineerd met voortreffelijke esthetiek waarbij gebruik wordt gemaakt van de fijnste houtsoorten, inlegwerk en een nauwgezette hoogglansafwerking. Het resultaat is een waar kunstwerk om te zien.

Lorezno Audio Labs 211PP: mono eindversterker met 211-buizen

Na jaren van testen en ontwikkelen heeft LAL gekozen voor een push-pull configuratie met direct verwarmde triodes, waarbij de 211 buizen de transparantie en harmonische rijkdom van een single-ended 55 Watt vermogen bieden zonder feedback. In het hart van deze fase staat een dubbele Core C amorfe uitgangstransformator van 12 kilogram, met de legendarische 2A3-buis die de 211 buizen door een faseverschuivingstussentrap stuurt, vergezeld van een reeks ultramoderne componenten, zoals MKP-gelfiltercondensatoren met een levensduur van meer dan 30.000 uur en ultrasnelle gelijkrichters. En om eventuele restruis te elimineren, zijn de gloeidraden uitgerust met meer dan 140.000 uF afvlakcapaciteit allemaal aangedreven door een dubbele voeding via twee onafhankelijke transformatoren voor laag- en hoogspanning. Alle circuits zijn met de hand gesoldeerd zonder gebruik van printplaten.

Lorezno Audio Labs 211PP: technische specificaties 

  • Volledig buizencircuit, transformatorgekoppeld, nul feedback, push-pull topologie
  • Geplaatste buizen: 2 x 211, 1 x 2A3, 1 x 6E5P
  • Frequentiebereik (+/- 1,0 dB): 15 Hz – 25 kHz
  • Ingangen: 1x cinch
  • Ingangsgevoeligheid: 1,0 Volt uitgang
  • Nominaal vermogen: 55 Watt, waarvan 40 Watt pure klasse A
  • Luidsprekerimpedantie: 4 Ohm of 8 Ohm
  • Afmetingen (B x D x H): 51 x 66 x 50 centimeter
  • Gewicht: 75 kilogram

Lorenzo Audio Labs 2A3: buizenvoorversterker met voeding in aparte kast

Een set hoogwaardige eindversterkers heeft natuurlijk een even hoogwaardige voorversterker nodig. De 2A3 zou het perfecte gezelschap moeten gaan vormen voor de 211PP mono eindversterkers. Ook het chassis van de versterker en de voeding van de 2A3 is gemaakt van veertig millimeter dik Panzerholz. Ook de 2A3-buisfittingen zijn CNC-gefreesd uit Panzerholz-hout, net als de behuizingen voor de condensatoren en de voetjes van de voorversterker. Naar eigen zeggen wordt geen detail overgeslagen om een maximale geluidskwaliteit te bereiken.

Er is ook de nodige aandacht naar de techniek gegaan. De 2A3 heeft een dubbele voeding, één voor hoogspanning en de andere alleen voor gloeidraden om onderlinge ruis te minimaliseren. Een afvlakcapaciteit van 80.000 uF en twee smoorspoelen maken de voorversterker met de geweldige Emission Labs 2A3-buis absoluut stil. Koppelcondensatoren van Dueland zorgen voor maximale natuurlijkheid en transparantie van de weergave.

Het hoogspanningsfiltersysteem is voorzien van MKP-condensatoren en drie onafhankelijke smoorspoelen. Er is geen negatieve feedback toegepast.  De volumeregeling heeft 66 stappen en kan ook met de afstandsbediening worden bediend.

De 2A3 heeft zes cinch-ingangen op lijnniveau en twee cinch-uitgangen.

De wereldwijde lancering van de nieuwe versterkers vindt plaats op High End München 2024, Hal 2, kamer F12/H01. Prijzen n leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE