22-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel I: gro...

De HEM of High End Munchen-beurs is net als de hifi-wereld zelf een vat vol tegenstellingen. In ├ę├ęn kamer kun je een uiterst betaalbare luidsprekerfamilie bewonderen, in de volgende staat een berg materiaal omringd door weergevers die qua afwerking de duurste sportwagenateliers naar de kroon kunnen steken. Heel divers, maar met ├ę├ęn rode draad: een streven naar het weergeven van goed geluid. In dit eerste deel van een drieluik dat we in deze week na een geslaagd showweekend publiceren, zoomen we in op de grotere aankondigingen en opvallende lanceringen. lees verder »
24-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel II: Wi...

Een aantal grote namen uit de audiowereld was niet aanwezig op HEM editie 2023. Dat viel op, maar wat eveneens in het oog sprong is dat hierdoor de High End-naam van de beurs hierdoor net iets meer klop... lees verder »
26-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel III: d...

Dingen groot aanpakken, dat doen de meeste audiofabrikanten in M├╝nchen met overtuiging. Behalve in de uithoek die gereserveerd is voor liefhebbers van het persoonlijk luisteren. Want ook headfi is een ... lees verder »

29-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel IV: he...

High End M├╝nchen 2023 was weer een feestje voor de audiofiel. Naast de uitgebreide voorbeschouwing vooraf en de live verslaggeving gedurende de showdagen, bood de beurs voldoende stof voor niet ├ę├ęn, ... lees verder »
24-06-2023 (artikel)

Linn Klimax 360 actieve luidsprekers: Gila...

De demo die we tijdens High End M├╝nchen in de luisterruimte van Linn gekregen hebben rond de gloednieuwe Klimax 360 actieve speakers, heeft ons behoorlijk enthousiast gemaakt. Nu kunnen we er van alles... lees verder »

Audiolab 9000N: vlagg...

Het Britse audiomerk Audiolab heeft op de afgelopen High End M├╝nchen een nieuwe netwerkspeler aan het publiek getoond genaamd 9000N. De fabrikant heeft feitelijk nog niets losgelaten over de nieuwe netwerkspeler, behalve dat het nieuwe apparaat is voorzien van technologie afkomstig van het in Hong Ko... lees verder »

Musical Fidelity A1: ...

Musical Fidelity heeft de A1 nieuw leven ingeblazen. De A1 is een compacte ge├»ntegreerde versterker uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, die niet uitblonk in vermogen maar wel in werking. De A1 werkte namelijk in klasse A en dat doet de herziene versie ook. Musical Fidelity heeft wel de nodige ve... lees verder »

JBL toont tweede gene...

Luidsprekermerk JBL heeft zijn drieweg model L100 Classic en tweeweg model L82 Classic herzien en getoond aan het publiek op de HEM. Moederbedrijf Harman International sprak over ÔÇťEvolution, not revolutionÔÇŁ. Beide vintage-modellen zijn ge├╝pgraded met JBL's "Performance Package", oorspronkelijk ge... lees verder »