25-05-2022 (artikel)

Verslag High End München 2022: deel 2 va...

In het eerste deel van ons verslag keken we naar de grotere en meer op de mainstream gerichte lanceringen op de High End-beurs in Munchen. Maar hoe zit het met systemen en apparaten gericht op de veeleisende -en ja, soms vermogende- muziekliefhebber? Dat onderzoeken we in dit tweede deel. Zoals altijd in een verslag als dit is de keuze van wat er getoond wordt een tikje arbitrair. Geloof het of niet: er was nog veel meer te zien op de HEM-beurs. We maken hieronder een selectie. lees verder »
23-05-2022 (artikel)

Verslag High End München 2022: deel 1 va...

Na een gedwongen pauze van maar liefst twee edities vond afgelopen week eindelijk weer de High End-show in München plaats. Iedereen die van dichtbij of ver met hifi bezig is slaakte een zucht: "Einde... lees verder »
23-05-2022 (artikel)

De vijfweg vloerstaander Medeos is het ni...

De Duitse luidsprekerbouwer Audio Physic heeft op de afgelopen High End München de Medeos aan het publiek getoond. Het is de duurste en meest exclusieve luidspreker van de Duitse fabrikant en de Mede... lees verder »

21-05-2022 (artikel)

Goldmund Gaïa: kolossaal vlaggenschip ac...

Het grote nieuws van Goldmund in München is de Gaïa, het nieuwe vlaggenschip van de Zwitsers. Een imposant design, dat onder meer 8 drivers en 8 individuele Telos versterkers behuist. De conceptvers... lees verder »
20-05-2022 (artikel)

Campfire Audio kondigt Trifecta aan en to...

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Campfire Audio heeft op de High End München een fraaie en tevens zeer prijzige in-ear hoofdtelefoon genaamd Trifecta aangekondigd die bovendien in een gelimiteerde ... lees verder »

HEM 2022 beursvloer: ...

De Canadese luidsprekerfabrikant heeft ongeveer twee maanden geleden de actieve vloerstaande Kin Play Tower aangekondigd. We kwamen de nieuwe luidspreker tegen op de beursvloer van High End München en de eerste indruk was heel positief, ook van de andere leden van de Kin Play productlijn. De distri... lees verder »

De Kharma Exquisite G...

De Nederlandse audiofabrikant Kharma staat op de High End München 2022. De manshoge vloerstaande Exquisite Grand is terug van weg geweest en is verschenen in de 3.0 uitvoering. Ze worden aangestuurd door versterkers van Kharma. Meubels en kabels zijn ook van het in Brabant gevestigde bedrijf. lees verder »

Focal Aria K2 926 en ...

De Franse luidsprekerfabrikant Focal en de Engelse audiofabrikant Naim werken al een tijdje samen, o.a. omdat ze elkaar goed aanvullen, en nu komen de bedrijven met een bundel van de vloerstaande luidspreker Aria K2 926 samen met de Naim Uniti Star, beiden in een Ash Grey afwerking. Indien samen gek... lees verder »