NIEUWS

HIFI.NL dealervisits en lezersaanbiedingen: compleet overzicht

We hebben in het voorjaar veel aandacht besteed aan het reilen en zeilen van de audiospeciaalzaken in de Benelux, en dan vooral vanuit de huidige crisis. In de basis een gezondheidscrisis, maar natuurlijk ook een situatie met een economisch karakter. We doken daarom zelfs in de mogelijkheden om vanuit de overheid steun voor onze branche bespreekbaar te maken, met als gevolg dat ook hifi-dealers bij het Rijk terecht konden voor TOGS, de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19. In de zomer houden we de dealers graag nog wat langer in de spotlight, maar dan vanuit een wat positievere insteek; de dealer als alternatieve bestemming voor je vakantiegeld!

Deze pagina wordt continu aangevuld met nieuwe acties en artikelen

Aanbiedingen voor onze lezers

Voor deze actuele rubriek gaan redacteuren van HIFI.NL bij een flink aantal speciaalzaken op bezoek om als een soort zomerse Hi-Visit de laatste ontwikkelingen en de nieuwste plannen door te nemen.

Maar waarom dan niet gewoon de bekende categorie Hi-Visit? Omdat de ‘Zomervakantie bij de dealer’-serie een extra, steeds terugkerend element heeft. De specialisten stellen namelijk op ons verzoek een combinatie van producten of zelfs een of meerdere complete sets samen, die de komende periode voor een actieprijs aan lezers van HIFI.NL worden aangeboden. Zie het als een subtiele suggestie om in deze vreemde tijden een slim alternatief te vinden voor je vakantiegeld.

De eer voor de pilot van de reeks viel Audio Tempel ten deel, want we zijn als eerste in Heerenveen langs geweest om naar meerdere opstellingen met luidsprekers van het Amerikaanse Revel te luisteren. Dat verslag – en natuurlijk de bijbehorende aanbieding – lees je hier, en ook de bezoeken aan Rhapsody in Hilversum, Apollo in Almere, Bender in Arnhem, Listening Matters in Den Haag, PUURavd in Oostzaan en Hifi Solutions in Amsterdam zijn hieronder inmiddels terug te vinden. Dat wordt doorlopend aangevuld met onder meer Poulissen in Roermond, Audio TV Centrum in Eindhoven, Hifi Corner Trading in Schoten, meerdere filialen van HOBO hifi en vele, vele anderen. Stay tuned!

Audio Tempel: Revel en GoldenEar

De eerste HiVisits in deze rubriek zijn inmiddels verschenen. Bij Audio Tempel in Heerenveen ben je van harte welkom voor de volgende aanbieding: 

Revel Concerta2 M16 voor € 1098 per set inclusief Transparent The Wave 2.4m banaan-banaan speakerkabel ter waarde van 249 euro óf de Revel Concerta2 F35 voor € 1998 per set inclusief Transparent The MusicWave 2.4m banaan-banaan luidsprekerskabels ter waarde van 479 euro. 

Bij alle andere modellen zijn er in overleg aanvullende mogelijkheden. Lees het hele artikel.

Rhapsody: GoldenEar

Ook de speciale aanbieding van Rhapsody is online te vinden: GoldenEar Triton One aangestuurd door de Audio Analogue AA Cento en bekabeld met AudioQuest NRG 3, Monsoon en Rocket 44 voor een totaalprijs van 10.776 euro nu in de zomerspecial voor € 6.500. Lees het hele artikel.

SVS bij Apollo in Almere

Set 1: stereo (2.1)
Cambridge CXA61 versterker
SVS Prime boekenplank (black ash)
SVS SB2000PRO (black ash)
Totaalprijs: € 2447
Aanbieding: € 1999

Set 2: surround
Yamaha RX-A1080 av-receiver
SVS Prime Satellite 5.1 Systeem Gloss
Totaalprijs: € 2928
Aanbieding: € 2499

Meer weten? Kijk op apollo.nl of loop eens binnen aan de Korte Promenade 5 in Almere. | Lees het hele artikel

PUUR in Oostzaan: 5 complete sets

PUURavd heeft maar liefst 5 complete sets opgesteld, waaronder een jubileumaanbieding rond Goldmund en Kharma. De prijs van die set bedraagt normaal gesproken ruim 34.000 euro, maar ter ere van het jubileum is de gehele combinatie tijdelijk voor € 29.500 te kopen. Bovendien doneert het team van PUUR van dit bedrag 2.000 euro aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst ten behoeve van het snelloket, waar musici, artiesten en kunstenaars die door corona momenteel zonder werk zitten terechtkunnen voor een eenmalige uitkering. De vier andere sets bestaan uit onder meer Goldmund, Kroma, Devialet en McIntosh: lees het hele artikel.

Hifi Solutions: KEF en Rega

In Amsterdam kun je terecht voor een stereoset van Rega - de Apollo R cd-speler en Brio versterker - in combinatie met de passieve LS50 van KEF, als geheel verkrijgbaar voor € 2.600. Dat laat nog wat ruimte voor kabels over, altijd meegenomen. Lees het hele artikel hier.

Op bezoek bij Ron Kemp

Het in de hoofdstad gevestigde Kemp Elektroniks is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot Neerlands toonaangevende leverancier van hoogwaardige accessoires voor audio- en videosystemen. Ooit is Ron Kemp begonnen met het vervaardigen van lichtnetkabels voor vrienden en bekenden; nu is het assortiment nauwelijks nog te overzien. Kemp Elektroniks is bekend geworden met stroomgerelateerde producten van eigen fabricaat waarvan er vele duizenden hun weg naar de muziekliefhebber hebben gevonden, in binnen- en buitenland. We gingen op bezoek voor onder meer de fuses van Synergistic Research, waar in augustus een stevige aanbieding voor geldt.

Lees het hele artikel hier.

De Zomeraanbieding van Listening Matters

De Zomeraanbieding van Listening Matters houdt in dat klanten die nu een Silent Angel Rhein Z1 of een Grimm Audio MU-1 kopen daar gratis een abonnement op Roon bij krijgen. Bij de Rhein Z1 betreft het een licentie voor twee jaar ter waarde van 238 euro, en bij de Grimm MU-1 zelfs een lifetime-licentie ter waarde van 699 euro.

Lees het hele artikel hier.

De set van Bender Hifi 

Kudos Titan 505 incl. stands       € 9.995,- per paar
Naim NAIT XS 3                         € 2.799,-
Naim ND5 XS 2                          € 2.925,-

Lees het hele artikel hier.

MusicCast bij Wifimedia

Waar zijn we naar op zoek bij Wifimedia? We stellen om te beginnen voor deze editie een duidelijk maximumbudget: tweeduizend euro. Voor dit bedrag zoeken we een lekker klinkend muzieksysteem waarmee we vervolgens niet alleen internetradio kunnen ontvangen en muziek kunnen streamen, want we zouden ook graag een stukje vinyl draaien op zijn tijd. Multiroom mogelijkheid? Een dikke plus. Zo komen we op een platenspeler, netwerkspeler, geïntegreerde versterker, de nodige bekabeling en twee luidsprekers. Daar gaan we....

Lees het hele artikel hier.

Bender Hifi aanbiedingen, deel II

Voor de Spendor A4 luidsprekers, Cambridge Audio CXA81 versterker en CXN v2 streamer/DAC is de totaalprijs € 5.395,-, daarbij gratis een Silent Angel Bonn N8 ethernetswitch ter waarde van € 395,- indien de combinatie in één keer aangeschaft wordt.

Voor de Spendor D7.2 luidsprekers en Kora TB140 versterker is de totaalprijs € 10.750,-, daarbij gratis een NuPrime AC4E netstroom filter van € 849,- indien de combinatie in één keer aangeschaft wordt.

Lees het tweede artikel hier.

Voxativ Absolut Box en Alberich

Een stevige set, maar wel een waar je mee vooruit kunt: de Absolut Box met Hagen monitors en bijhorende bekabeling nemen een hap van 8.900 euro uit je vakantiebudget. Wil je de Alberich Bass Modules er bij, reken dan op een totaalbedrag van 17.900 euro. Een investering waarvan je jarenlang kunt genieten.   

Lees het hele artikel hier.

De return naar Authentic in Brussel

Ons bezoek aan Authentic, voor bovenstaande combi van Voxativ, was een succes - dus gingen we snel nog eens terug. Bij ons tweede bezoek luisteren we met een wijntje uit de wijngaard van poplegende Sting bij de hand naar een setje met een buizenversterker van Fezz Audio en Pylon Audio speakers. Twee Poolse merken die het prima met elkaar kunnen vinden.

Lees het hele artikel hier.

Scansonic en NuPrime bij Da Capo

Da Capo High End Audio heeft twee aanbiedingen voor u samengesteldSchaf in één keer een paar Scansonic MB-2.5B luidsprekers aan met daarbij van NuPrime een ST-10 eindversterker, een DAC-10 voorversterker-dac en een Omnia S1 server om daarbij een Silent Angel Bonn N8 ethernetswitch cadeau te krijgen.

Of schaf in één keer een set Scansonic MB-1B luidsprekers aan met stands, plus een IDA-8 geïntegreerde versterker en krijg daarbij een Omnia WR-1 streamer cadeau.

Lees het hele artikel hier.

Yamaha MusicCast en Vinyl500 bij Wifimedia

In Arnhem gaven we onszelf een opdracht: een mooi budget van 2.000 euro om vakantiebudget aan een fraai en gebruiksvriendelijk allroundsysteem uit te geven. Voor dit bedrag zoeken we een lekker klinkend muzieksysteem waarmee we vervolgens niet alleen internetradio kunnen ontvangen en muziek kunnen streamen, want we zouden ook graag een stukje vinyl draaien op zijn tijd. Het resultaat? Dat lees je hier

B&W 700 Signature bij Audio TV Centrum

Natuurlijk is er ook plaats voor een heuse primeur in onze serie met zomerse dealervisits: bij ons bezoek aan Audio TV Centrum in Eindhoven werden we getrakteerd op een combinatie met een hoofdrol voor de gloednieuwe Bowers & Wilkins Signature 700-modellen, zo nieuw dat we er pas deze week over mochten schrijven. Lees het hele artikel hier.

Drie bijzondere sets bij Poulissen

Voor deze aflevering in de zomerse serie geen opsomming van componenten en prijzen, maar alleen een teaser van enkele smaakmakers in de diverse luisterruimtes van Poulissen, met Bowers & Wilkins, Accuphase, Sonus faber... Het zijn maar liefst drie complete sets, dus je kunt er het beste het hele artikel op naslaan.

DALI actief bij HOBO hifi Den Bosch

De ijzersterke aanbieding van HOBO hifi (uitsluitend in Den Bosch) bestaat uit:

Eén paar DALI Rubicon 2 C luidsprekers

DALI Sound Hub

DALI NPM 1 BluOS module

Eén paar DALI Connect M-601 stands

Voor een tijdelijke totaalprijs van € 4.650,- in plaats van € 5.495,-

Lees het hele artikel

Sonus faber, Arcam en Bluesound bij HOBO hifi Apeldoorn

Een tweede bezoek aan een filiaal van HOBO hifi bracht ons in Apeldoorn deze zomer, voor twee verschillende sets opgebouwd met Sonus faber, Arcam en Bluesound. Je leest het hele artikel hier.

Phonar luidsprekers bij Stassen Hifi

Ook bij Stassen mocht onze redacteur in de rol van vakantieganger rekenen op meerdere sets, waaronder een combinatie opgebouwd met de Triangle Color Floorstander SE aangestuurd met een Audiolab 6000A. Dan praat je over een investering van ongeveer 2400 euro (versterker en luidsprekers), maar Stassen zou Stassen niet zijn als er niet ook iets heel exclusiefs werd gepresenteerd: weergevers van Phonar, de P9 en P10 met een speciaal filter. "De beide Phonar EdMa luidsprekers zijn de attractie waarin u het overbodige vakantiegeld kunt investeren. Dé reden om naar Limburg af te reizen. Je leest er hier meer over.

Alpha High End: Wharfedale en AVM

In de Pelikaanstraat tegenover het Centraal Station van Antwerpen, waar het verhaal van Alpha High End decennia geleden begon, heeft Sammy Feldman een leuke set voor ons samengesteld. De set bestaat uit een compacte AVM CS 2.2 versterker, Wharfedale Linton Heritage speakers met een hoog retrogehalte en een optionele Rega P2 platendraaier. Een set die alles aan boord heeft wat hedendaagse muziekliefhebbers wensen, maar met een serieuze knipoog naar het verleden.

Lees het hele artikel hier.

Ayon bij Audio Tempel

Iedere serie heeft een pilot-aflevering. Voor deze serie was dat een tripje naar Heerenveen, waar Cor van Empel in zijn Audio Tempel een set had voorzien rond twee verschillende paartjes Revel uit de Concerta2-lijn: de M16 en de F35. Wie dat artikel gelezen heeft, weet dat we toen afsloten met een fraaie geïntegreerde buizenversterker van Ayon – én de belofte dat we voor dat toestel nog eens terug zouden komen. Bij dezen, een tweede retourtje Heerenveen voor de Ayon Scorpio (XS) en Spirit (V) buizenversterkers, het CD-10 loopwerk én de S-3 mediaspeler. Lees het hele artikel hier.

BEC-Akustik bij Hifi Corner Trading

Willy Van de Velde van Hifi Corner Trading, de Belgische distributeur voor de Benelux van Lyngorf en andere merken waaronder BEC-Akustik, liet me kennis maken met opmerkelijk speakers die niet bepaald in het oog springen. Maar als je ze beluistert, geloof je je ogen niet. En vooral je oren niet.   

Lees het hele artikel hier.

Bowers & Wilkins AM-1 bij Oonivoo

"Verfijnd, discreet en gekenmerkt door een prachtige, natuurlijke audioweergave ontkracht de AM-1 alle vooroordelen omtrent buitenluidsprekers," zo luidde de duiding bij de introductie van de Architectural Monitor 1. Dat is alweer zo’n 7 jaar geleden, maar Bowers & Wilkins is ervan overtuigd toen iets bijzonders gepresenteerd te hebben, en voor veel dealers is het nog altijd de buitenspeaker of choice.

We gingen op bezoek bij Oonivoo in Uden, omdat ook het Brabantse restaurant (mét Michelinster) voor de AM-1 heeft gekozen – zowel voor binnen als buiten. Oonivoo is een vrij jong restaurant, dat sinds 1 januari 2016 – toen nog onder de naam ’t Raadhuis – in het bezit is van vinoloog Marco van Bergen.

Lees het hele artikel hier.

DALI actief bij Hifi Overgaauw

Dat goede audio niet duur hoeft te zijn blijkt maar weer. Want de aanbieding die Overgaauw heeft is net als de muziek erg bijzonder. Voor een set DALI Callisto 2C, de DALI Sound hub en BluOS module, hangt een prijskaartje van 2.450 euro. Dat is een speciale actie die Overgaauw doet voor de vakantiegeld series. Die prijs zal je ook nergens anders in Nederland vinden en is geldig zolang er voorraad is. Lees het hele artikel.

Manger en darTZeel bij Alpha High End

De vakantie zit er bijna op, maar we zijn nog niet op ons eindpunt aangekomen. We nemen je mee op een alternatieve stedentocht van Antwerpen over Turnhout naar Brasschaat. In Antwerpen bezochten we de eerste winkel van Alpha High End. Vandaag komen we aan in Brasschaat, de tweede en meest exclusieve winkel van Alpha High End, voor de laatste aflevering in onze serie. We maken er kennis met een wel heel speciale set.

Lees het laatste artikel in deze serie.


EDITORS' CHOICE