Vakantiegeldactie bij Kemp Elektroniks: Synergistic Research Orange zekeringen

Vanwege het coronavirus zijn ondernemers bezig hun klanten op alternatieve manieren te benaderen. Bij HIFI.NL hebben we onze 'Zomervakantie bij de Dealer'-serie om, samen met de winkeliers, de aandacht te vestigen op interessante aanbiedingen, audiosets waar de consument wellicht aan voorbij loopt, en anderhalvemeterevenementen. In deze editie aandacht voor het Kemp Elektroniks Experience Center te Amsterdam. Een ware snoepwinkel op het gebied van effectieve accessoires. Om blijvend te kunnen genieten van beter beeld en geluid als alternatief voor twee weekjes al dan niet veilig op vakantie.

Het in de hoofdstad gevestigde Kemp Elektroniks is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot Neerlands toonaangevende leverancier van hoogwaardige accessoires voor audio- en videosystemen.

Ooit is Ron Kemp begonnen met het installeren van audiogroepen en het vervaardigen van lichtnetkabels voor vrienden en bekenden; nu is het assortiment nauwelijks nog te overzien. Kemp Elektroniks is bekend geworden met stroomgerelateerde producten van eigen fabricaat waarvan er vele tienduizenden hun weg naar de muziekliefhebber hebben gevonden, in binnen- en buitenland.

De meest bijzondere eigen ontwikkelingen van Kemp Elektroniks zijn denkelijk bekende Quantum Approach en Schumann Resonance Pluggen die elk op hun eigen wijze het waargenomen geluid van een hifisysteem verbeteren: waar de QA-Plug vooral effect heeft op het timbre, grijpt de SR-Plug aan op elk aspect van de sound. De SR-Plug heeft inmiddels een grote broer gekregen: de Schumann Composer. Dit is een volstrekt uniek apparaat dat het volledige Schumann spectrum benut. De sterkte is per frequentie instelbaar. Ik heb zelf een Schumann Composer in gebruik; de verfijning die dit apparaat meegeeft aan de sound van mijn grote set zou ik niet meer willen missen.

Het woord is al even gevallen: timbre. Voor Ron Kemp is livemuziek het uitgangspunt; hij bezoekt bijna dagelijks concerten en is geregeld te vinden in het nabijgelegen Concertgebouw. In zijn visie is de reproductie van het timbre van akoestische muziekinstrumenten de essentie van een goed geluid en het moeilijkst te realiseren. Dit is zijn voornaamste criterium bij het beoordelen van accessoires.

Geleidelijk aan is Kemp Elektroniks zich meer gaan bezighouden met import en distributie van accessoires. Enkele voorname spelers op deze markt worden inmiddels door Kemp vertegenwoordigd. Dat assortiment is verkrijgbaar bij de eigen online store. Het combineren van de rollen van dealer en importeur geeft de consument een extra stukje zekerheid ten aanzien van advies, levering en service.

Gezien de omvang van bedrijf en assortiment is de personele bezetting opvallend bescheiden te noemen. Naast Ron Kemp -die zo’n beetje alle denkbare petten op heeft-, tel ik maar twee medewerkers. Timmo is al vanaf het begin betrokken bij ontwikkeling en productie van de eigen accessoires; fulltime medewerkster Laura is sinds enkele jaren van de partij. Zij is de vriendin van Ron en houdt zich vooral bezig met logistiek en communicatie. Als ik mij realiseer wat Ron allemaal moet doen om zijn bedrijf draaiende te houden, gaat het mij duizelen … . Ik vermoed dat hij niet slaapt.

Tot slot aandacht voor enkele merken en producten uit het aanbod van Kemp Elektroniks. Het Amerikaanse Synergistic Research biedt een totaaloplossing voor het optimaliseren van high end-systemen, van power conditioners tot voetjes, van klankschaaltjes tot zekeringen. Om die zekeringen kan naar mijn mening niemand met een hoogwaardig audiosysteem heen. Simpelweg een must voor elke installatie van voldoende niveau. Op deze site zijn twee recensies van de zekeringen van Synergistic Research te vinden. Was de Blue zekering al spraakmakend; de nieuwere Orange zekering gaat nog een behoorlijk stapje verder. Ik ken geen andere accessoire met een betere verhouding tussen effect en prijs. De belangrijke apparaten van mijn twee stereosets zijn inmiddels voorzien van de Orange fuses. In het kader van de vakantiegeldactie van HIFI.NL biedt Kemp Elektroniks de Orange zekeringen in de maand augustus aan volgens de formule drie halen, twee betalen. Daarbij blijft de 'niet goed, geld terug'-garantie van twee weken van toepassing.

Sinds enkele jaren vertegenwoordigt Kemp Elektroniks het Taiwanese Telos Audio Design. De wat esoterisch aandoende producten worden gekenmerkt door de aanduiding “Quantum” in de naam en een bijzonder fraai design. Ik heb al enige tijd een Quantum Noise Resonator V3.1 in gebruik; een zwaar doosje met knipperende LEDs dat aangesloten op mijn stekkerblok de sound van mijn grote set duidelijk natuurlijker heeft gemaakt. Op dit moment test ik de Quantum Magnetic Tuning CD Demagnetizer met verbluffende resultaten. Binnenkort meer.

Nieuw in de webshop is Vortex Hifi, een Duits merk met accessoires die de effecten van elektrosmog bestrijden. Van dit merk heb ik onlangs de Iraser Stick A.O.I. beoordeeld. Volgens Ron Kemp zijn verder de Nano Diamant Contact Oil en de Surface Optimizer Anti static fluid opmerkelijk effectief. Nog meer merken? De spraakmakende MAXiiMUS varianten van Maxii Energii, de opmerkelijke Doepke aardlekschakelaar … het is te veel om op te sommen. Een bezoek aan de informatieve website van Kemp Elektroniks is daarom zeer aan te raden.

Een leidende vraag bij deze serie was hoe de ondernemers in de audiosector door de coronacrisis zijn gekomen. Daarop geeft Ron Kemp een opmerkelijk antwoord. Het afgelopen halfjaar heeft namelijk een omzetstijging te zien gegeven van ruim 60 procent! Kennelijk hebben de hobbyisten onder de muziekliefhebbers de toegenomen vrije tijd gebruikt om eens lekker met het audiosysteem aan de slag te gaan. En ja, als je eenmaal bezig bent, komt van het een het ander. Hier spreek ik uit ervaring. Kemp Elektroniks staat voor u klaar … .

Kemp Elektroniks | www.kempelektroniks.nl

Actie van Kemp Elektroniks

In de maand augustus drie Orange zekeringen van Synergistic Research voor de prijs van twee. | Lees meer


EDITORS' CHOICE